Peguam Mahukan Ketelusan

Minggu in telah mengejutkan rakyat Malaysia setelah Majlis Peguam Malaysia telah berarak sepanjang 8 kilometer bertujuan untuk mendesak kerajaan agar menyiasat apa yang terlindung sebalik kandungan video skandal CJGate yang didedahkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim beberapa minggu lepas.

march-for-justice1.jpg

Maklumat lanjut boleh didapatkan dari blog Adihamka dan Soon Li Tsin manakala gambar yang sempat dirakamkan ketika perarakan berlangsung boleh didapati dari sini.

 

4 Responses to Peguam Mahukan Ketelusan

  1. rastom says:

    ladymariah,

    Adakah kopivosian itu bahasa kadazandusun untuk sejenis kopi di Sabah. Jika benar, nanti boleh saya order secawan nanti bila ke sana ya?

  2. dekerinchi says:

    heheheheh… kopi sabah yang di bancuh oleh gadis sabah menggunakan air dari gunung Kinabalu.

    Menunggu pengesahan dari Ladymariah🙂

  3. ladymariah says:

    Kopivosian tu kata-kata selamat dalam bahasa kadazandusun. Contoh paling ringkas: Kopivosian Tadau Tagazo do Kaamatan/ Selamat menyambut pesta menuai/ Happy Harvest Festival.

  4. Pembebel says:

    Aku sebagai bekas peguam juga tak puas hati! Kalo aku peguam lagi skang ni nak je aku ikut gi sana, jalan reramai. Huhuh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: