Angin dan hujan bicara sama alam…

Cuaca agak suram. Di luar sana hujan menari-nari. Lebat. Di manakah para nelayan dari sekitar Bintulu ketika ini? Bagaimana mereka mencari rezeki di laut? Kelihatan angin juga bertiup kencang. Pasti perahu-perahu kecil bisa karam andai mereka terus membelah lautan mencari rezeki pada hari ni. Angin dan hujan bicara sama alam, supaya manusia jangan turun ke laut. Ombak besar…

Aku terkejut tiba-tiba si petir dan guruh bersahutan. Alam ibarat berbisik kepadaku.Tentang hidup dan mati. Aku tidak tahu kenapa sejak kebelakangan ini aku selalu berfikiran berkenaan mati. Semakin aku memaksa fikiranku memikirkan yang indah-indah tapi si mati tetap lekat di kepala. Aku takut. Teramat takut. Mungkin terlalu banyak insan-insan yang aku lukai. Sungguh sedar dan tak sedar. Maafkan aku andai kalian membaca coretan ini. Ampun…

7 Responses to Angin dan hujan bicara sama alam…

  1. jaswarren says:

    hey mariah jas here ahahah what is your friendster acc sorry to ask you about it here mail me ya!

  2. ladymariah says:

    hey, where have u been? mcm mana boleh tersesat sini and suddenly asking my friendster acc? u still crazy la jas.

  3. KNizam says:

    lately ni mmg selalu hujan. tapi bagus gak sebab pepagi sejuk je. sedap tidur. hehehehehe🙂

  4. Affuan says:

    Lady Mariah boleh bukak buku2/ kitab2 berkaitan agama (apa2 agama pun) yang menjanjikan hidup selepas mati. Baca dan hayati. Mati tak lah seteruk mana jika cukup bekalan di dada. Peace for all religion..
    🙂

  5. ladymariah says:

    erk… kena buka kitab pulak. hehehe. thanks affuan!🙂

  6. bicarasamaawan says:

    mengingat mati adalah sesuatu yang menakutkan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: