Pak Lah Penipu Besar!

Mula-mula dia cakap parlimen tak bubar. Tiba-tiba pulak dalam TV dah bubar. Kita sudah jangka pasti bubar dalam masa terdekat. Dia (Pak Lah) ni masih tidur ke? Nak kena hantar bantal busuk ke? Pak Lah kencing rakyat hidup-hidup la, beb! Ini berita panas dan sensasi dari Chegu Bard: Satu lagi maklumat mengatakan ketika menjawab isu pilihanraya di Bangi semalam Abdullah benar-benar tidak tahu bila tarikh pilihanraya kerana dia belum diberitahu. Abdullah hanya tahu apabila diberitahu oleh Khairy yang pulang dari Johor. Abdullah mulakan kempen pilihanraya dalam keadaan menipu atau serba tak tahu???

Lagi-lagi pasal SPR.  Isu orang yang dah MATI dlm rekod JPN pun dah MATI (umur >109 tahun) berjumlah 24,000 di seluruh Malaysia, tapi masih AKTIF sebagai pengundi dalam DPI yang digazetkan. Kita nyatakan bahawa SPR tak pernah bersungguh-sungguh nak buang, walau dalam PRESS STATEMENT mereka menipu rakyat kata DPI kita dah BERSIH setelah SPR link-kan database SPR dengan JPN menggunakan Sistem ALIS Kerajaan Malaysia (8-Jan-2008). SPR pun macam Pak Lah. Penipu!

*Selamat Berkempen untuk semua jentera-jentera pilihanraya PKR di seluruh negara. Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh. Kuatkan semangat. Kerajaan pasti akan menyerang kita dengan menggunakan media cetak dan elektronik. Masa untuk berubah, berubah demi maruah! Salam Reformasi.

16 Responses to Pak Lah Penipu Besar!

  1. Bayou KB says:

    Ta’ie nuh….kamulah yang akan menghancurkan negara. orang seperti anda layak untuk dikuburkana kedalam dasar laut sulu jak!!!!!

  2. ladymariah says:

    Bayou, kalau ko baca betul fakta atu ndak bah ko cakap aku ni layak dikuburkan ke dasar Laut Sulu. Jangan ikut perasaan bah geng. Jangan tingu berita di RTM sama TV3 atu jak. Cari kebenaran biar jelas faktanya. Jangan sampai projek di KB tu keluarga YB jak yang lobi. Masa untuk berubah, berubah demi maruah!

  3. dekerinchi says:

    Tak faham cara paklah….cakap berlapik-lapik..dan anyak yang ada tanda soal…?

    Undi anda adalah hak anda…selamat mengundi….

  4. ladymariah says:

    Selamat Berkempen De Kerinchi!

  5. style paklah mmg camtue.. bercakap tanpa berfikir terlebih dahulu..masi ingat camne dia ckp die takde hubungan ngan jeane & takde plan nak kawin, tp tak lama pastu kawin!huh..

    bagaimana nak mengundi ngan bijak utk selamatkan negara kita drpd kehancuran..?
    bagi menang pembangkang di kawasan pak lah & kj (jika btanding) sahaja & biarlah BN tetap memerintah..

    sebab kalau bagi pembangkang menang..kabur je pandangan masa depan..xnak ambik risiko undi parti yang tak jelas halatujunya & kucarkacir (e.g BA)..sorry my ladymariah :p

  6. ladymariah says:

    Berikanlah kemenangan kepada pembangkang cuma untuk 1 penggal. Lihat kebolehan mereka. Belum cuba belum tahu. Siapa tahu Malaysia akan menjadi lebih baik.

    Selepas 1 penggal, lihatlah sendiri keupayaan pihak pembangkang. Masa untuk berubah.

  7. bole..takde masalah.. tp bukan PKR..coz sampai sekarang kami tak tahu hala tuju parti tersebut selepas obj penubuhan asal utk membebaskan DSAI telah tercapai.. lihat je la para pemimpin tertinggi spt nalla, ezam, etc.. beransur2 kuar dr parti dgn alasan pkr takde halatuju & TIDAK mementingkan kebajikan ahli parti.

    so, kalau kebajikan ahli parti bulat2 TIDAK diendahkan, bagaimana pula dengan kebajikan rakyat yg nyata jauh lebih ramai dr ahli pkr tsebut?

    for me..bn tetap ok..hanya presiden bn saja yang perlu ditukar..once again..sorry my lady mariah..🙂

  8. ladymariah says:

    Presiden sahaja yang perlu ditukar? Bagaimana dengan pemimpin-pemimpin lain?

  9. yupp..presiden je yg perlu ditukar coz kalau kepala ni jatuh.. kroni2 die mahupun pemimpin2 yang takleh pakai (e.g moses of peace, black moses, nazri d bulldog, etc..) akan jatuh gak..Teori Domino..hopfuli dgn tjatuhnya presiden bn tsebut, Malaysia akan kembali ke landasan yang betul sepertimana TDM memacu negara dahulu..

  10. Rakyat Teraniaya says:

    Semua Rejim Barang Naik akan ditumpaskan PRU ini! Hanyalah Najib akan dikekalkan tetapi dipertugaskan sebagai Duta Malaysia ke Mongolia! Inilah perjuangan Saudara Datuk Seri Anwar Ibrahim,PKR,PAS dan DAP! PKR akan mendapat satu lagi calon Mantap iaitu Saudari Nurul Izzah! Hidup Reformasi!

    Kita UNDI 100% calon PKR,PAS dan DAP! Kita menang PRU ke 12 ini!

    Hidup Reformasi!

  11. alexander ah tong says:

    Apa khabar Bayou KB? Selalunya Bayou ini orang Bajau KB atau Tuaran bah kan?Sah punya bukan Bajao Semporna.Soalan saya untuk Bayou KB,apa jadi dengan pemimpin BN bajau original di KB ini seperti Pandikar,Salleh maupun Amir kahar ? Diorang yang mula-mula jilat pantat Umno kenapa kena buang?Sekarang ini Bajao sudah jadi Sabahan no 1,Bajau Bayou sudah jadi Sabahan no 2. Ha Ha Ha rasa kit6a bayou……..

  12. ladymariah says:

    Berita terbaru, Pendikar Hj Amin, Datuk Salleh and Amir Kahar dikhabarkan masuk PKR. Apa cerita? Semoga saudara Bayou KB kita dibukakan hati untuk masuk PKR. Pintu sentiasa terbuka untuk anda supaya mengundi PKR. LAWAN TETAP LAWAN!

  13. ye ke? dr mane dpt berita ni? sahih ke?

  14. Indie Of Borneo jr says:

    kepada Lady Mariah dan semua..jangan terlalu pandang kearah keperibadian pemimpin tersebut(yang buruk) serta jangan terlalu memaksa utk sesorang masuk kemana-mana parti politik..kerana ini adalah hak individu tersebut.. cuba dedah kan fakta yang betul dan keluarkan hitam putih yang menyata kan sesuatu itu betul dan nyata..bukan cara dgn omongan kosong..walaupun iya benar tapi cuba terangkan dgn jelas dan terperinci k..dan ini baru di katakan sebagai pengkritik yg berkebolehan..maaf ya bukan maksud saya lady mariah tidak berkebolehan,saya amat memuji cara lady mariah sangat tapi buktikan satu fakta yang benar k dan ini dapat meyakinkan rakyat..sebenarnya kita datang dari kelompok yang sama cuma saya dari generasi muda..biar lah kita lawan dgn cara yang betul k..buktikan kepada rakyat..selamat berjuang..

  15. ladymariah says:

    Salam Reformasi…
    Terima kasih diatas komentar dari anda semua. saya sangat menghargainya. Untuk pengetahuan anda, saya ada sertakan link di setiap nama-nama yang di’highlight’kan pada perkataan-perkataan dan nama-nama yang saya sebutkan dalam post ini. Sila rujuk blog dan link yang saya sertakan. Cuma click pada perkataan yang berwarna biru. Sekian. Salam Sayang…

  16. finoza says:

    paklah memang kena step down with honourable to safe malaysia.pkr pun bukan baguih beno intipatinya…lots of candidates this PRU 12 friends of mine…isksss sama je ngan umno…mca…mic….cuma PAS je lain skit…sebab pakai lebai. kalau mlm2 tu jalan ngan aku bukak lebai…iskhhh.. seleranya kadang2 mengalahkan mael kerbau. conclusionnye….we all human being…dengan adanya duit , kuasa dan prmpuan…bisa hancur prinsipal. tak percaya tanya laa mat sabu..wakil PAS, azmin wakil PKR dan Guan Eng wakil DAP. tipu sgt kalau jantan2 tu menafikanya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: