Beruk-beruk yang menjilat ludah sendiri…

Jika suatu haru dahulu, blogger-blogger di Malaysia telah digelar beruk (minta maaf kerana mengungkit kembali gelaran ini) tapi apa yang menghairankan sekarang ada beberapa orang BN yang telah muncul dengan blog mereka sendiri. Khairy Jamaluddin sangat lantang memaki blogger kini muncul dengan website REMBAU.NET yang menjadi penaja kepada menantu kesayangan Pak Lah ini. Blog lain yang kini baru sahaja muncul adalah dari Khir Toyo, Ku Li dan Chua Soi Lek.

Ini merupakan perkembangan yang baik kerana mereka telah menerima cara kita bersuara. Kalau Pakatan Rakyat memerintah Malaysia kelak, pastinya mereka juga boleh menerima cara pemerintahan yang baru. Ahli parlimen sebelum ini naik kereta mewah dan tidak lupa dengan driver. Zulkifli Noordin MP Kulim pula cuma bermotorsikal sahaja ke Parlimen. Inilah wakil rakyat (menjadi wakil untuk rakyat) yang saya kagumi. 

*Teruskan berblog rakan-rakan semua… 

Advertisements

2 Responses to Beruk-beruk yang menjilat ludah sendiri…

  1. momogun says:

    Baru tau.. mereka hina-hina pemilik blog..sekarang mereka dah rasain dong..kesannya…. tau tak per…

    Teruskan memblog segala suara rakyat kita masukkan dalam internet.. surat khabar asyik main tapis2 sehingga mesej yg betul tak kesampaian..

    melalui blog mesej kita terus dapat di sampaikan.. dunia sekarang adalah dunia blog.. nasib pemimpin boleh jadi di hujung blog hu hu hu

  2. JERANGKUNG says:

    Dulu Khairy kata penulis BLOG adalah BERUK. Nah ! Khairy pun dah jadi BERUK ! bila dia buka BLOG sendiri. Itu pun bukan dia yang buat……..Makna nya Khairy ni BERUK MAKYEH lah.!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: