Kita sudah hampir menakluk empayar itu

SAPP sudah mulakan senaman ringan. Aduh, terasa ringan kaki ini untuk berlari…

Wah, sinaran mentaripun seakan menyinar terang ke bumi Sabah… Kenapa ya?🙂

20 Responses to Kita sudah hampir menakluk empayar itu

  1. Omsabah says:

    Haha… relex geng… tunggu isnin ni.. atau esok cam mana… kena pilihan tepat juga tu MP lain.. tak join mungkin bakal jadi pembangkang yang tersungkur masa akan datang lepas Pakatan naik ahahhah

  2. Pensiangan says:

    adess….no komen la..tggu ja result nti..

  3. AnakMudaParlimenBatu says:

    Kerana sinaran itu akan menyinari kehidupan rakyat dan membangun kembali pembangunan negeri Sabah. Satu tindakan permulaan yang baik untuk kepentingan rakyat Sabah, Apa lagi ditunggu, ayuh berlari untuk ke Malaysia Baru dengan Harapan Yang Baru.

    Ayuh rakan2 sertai setiap perhimpunan 5 Julai ini untuk protes harga minyak kerana kita sudah GERAMM. Kita berjuang hingga ke titisan minyak yang terakhir. Silalah ke http://www.GERAMM.org untuk tandatangan tanda protes kenaikan harga minyak.

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  4. Ustazsaid says:

    Bah, sama2 la kta tggu, silap2 nda sampai 16/9 ni memerintah Msia sudah bah kita?
    Bukan apa SAPP ni byk kerusi ni, slain 2MP 4ADUN, ada lagi kerusi simpanan…Mr Yong simpan d mana…saja dia simpan untuk kasi sedekah sama PR…hahahahaha

  5. bayumurni says:

    Walau macan mana pun Paklah masih nampak kuat lagi,dengan percaturan politik nya,berbanding kekuatan di Sabah dan Sarawak,tapi kita tunggu situasi seterusnya,,,

  6. alexander ah tong says:

    Hai……. lain bunyi ustaz kali ini .Selalunya macam tunjuk pandai saja, sekarang macam lemah lutut kena harga minyak naik.

  7. sam says:

    Sudah nampak riak sekarang kalau sebelum ini kurang jelas tetapi hari ini amat jelas SAPP yang di pimpin oleh YB.Datuk Yong Teck Lee sudah menolak pimpinan Pak Lah, apa tunggu lagi rakan-rakan Ahli Parlimen yang lain ikit jejak SAPP untuk protes hak Rakyat Sabah. Selama ini kita diantak tiri oleh Kerajaan Pusat inilah masanya nak tuntut hak tersebut.

    Saya tabik kepada pimpinan SAPP terutama YB.Datuk Yong, inilah pemimpin yang sebenar. Betul tak Lady Mariah

  8. Dirk_Diggler says:

    Satu tindakan yg berani dan patut dipuji…..namun sia harap keputusan ini adalah ikhlas dari hati…jgn sija ada udang di sebalik mee….next!! Watch out Sarawak carefully……till then…peace be upon you all…..

  9. Omsabah says:

    Wah , Pak Lah dah pandai kutuk orang lah,kutuk dengan kerasnya lagi tu, marah nampaknya tu, macam ni lah, Paklah naikkan harga minyak boleh saja… tapi rakyat naikkan Anwar amacam ? adil tak ?
    atau Pak Lah turunkan semula harga minyak, atau Pak Lah saja lah yang turun… ok ?
    Sebagai pemerhati jarak jauh perkembangan politik ni, saya berpendapat Yong ada hak dengan tindakanya, kalau kita tak suka satu tempat
    kita tak akan datang lagi tempat tu, kalau kita menyewa rumah, tuan rumah asyik minta bayar sewa saja, tapi tak buat tindakan aduan penyewa bagus kita cari rumah sewa baru yang menawarkan perkhidmatan lain.
    Begitu juga la ceritanya SAPP.So jangan persoalkan lah….

  10. crying_sabahan says:

    sudah sampai masa Sabah bangun..

  11. ladymariah says:

    sia mau lari suda ni…. hehehehe.

  12. bayumurni says:

    Lari laaaaa,,haiii kudakuuu,,lariii laaaaa gagah beranii,,
    Hoooooo,,kudakuuu lariiii gagahh beraniiii,,ayuh lariiii,,,hehehe

  13. Ustazsaid says:

    79 PR ( -1 ibrahim ali alkataki – bebas ) + 2 SAPP= 81. BEE END 140 – 2 = 138. 138 : 81, wah alexender, masih memerintah BEE END ni, tpaksa kita minta tambahan sama lain2 ni @ kta tggu ja 16/9.

  14. bicarasamaawan says:

    sinar gemerlapan itu kian muncul!

  15. Pembebel says:

    Cambest la plak politik skang nih. Haha.

  16. bayumurni says:

    AWAS BEE END DAN UMNO SELEPAS SAPP KELUAR, AKAN MENYUSUL PULA PBS UNTUK KELUAR DARI BEE END,,

    MARI RAKYAT-RAKYAT SABAH KITA TERUS KAN KOMEN YANG MEMBANGUN KITA DI DALAM INI AGAR MENTERI-MENTERI DI SABAH INI LEBIH SEDAR DAN LEBIH BERANI UNTUK PERJUANGAN RAKYAT SABAH,,

  17. ladymariah says:

    Tidak kiralah siapa yang keluar dari BN. Yang penting beri kepentingan kepada rakyat dan tidak jual tanah negeri sabah.

    Yong Teck Lee ni pun pernah ada kes ‘pengundi hantu’ and kawasan dia banyak PTI. So, kalau dia join Pakatan Rakyat pun make sure dia tidak kasi susah org Sabah. Kalau tidak, sorry la gaman… Sia nda suka juga gima…

    P/S: Cant wait for PBS keluar BN. Derang keluar ka tu ah? Hehehehe. 😉

  18. bayumurni says:

    Ladymariah..jangan ko susah saya baru mendapat sumber yang boleh di percayai,,
    Saya pasti PBS akan menjejak keluar dari BN,sebab kalau mau ikut sejarah nya,PBS memang musuh ketat BEE END,mungkin mereka isytihar minggu depan ni,,

  19. ladymariah says:

    Amin… Hehehe. Sia mau balik pitas la ni. Mau tingu muka my dad mcm mana. Hehehehe. Nda btl kami be’ngam’ kalau ckp pasal politik ni. Huhuhuhu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: