SBG 08 Shiok!

Aku excited giler bila ada Sabahan Gathering kat KK. Teringin benar nak jumpa dgn bloggers Sabahan. Kebetulan kali ni aku di Sabah. Posting kali ni aku rasa ada bahasa yg korang tak paham tp after korang baca ulang-ulang mesti faham punya. Aku campur-campur pakai dialek Sabah.

***

Macam biasa la, janji jam 6.15pm tapi aku sampai around 7.30 hehehehe. Janji urang Sabah. I knew it. Im late! Tapi rupa-rupanya aku antara org yg dapat diskaun (RM20 per entry). Antara yang paling awal. Can u believe that? LOL. Dapat beg dr Allianz, notebook, pen, sticker dr exabytes, penanda buku and last but not least aku dapat kawan baru🙂

1st time join Sabahan Blogger Gathering ni aku betul2 macam kera masuk kampung. Sakai juga la. I believe kalau aku jadi social butterfly mansau-mansau dari meja ke meja dapat juga ramai kawan. Hehehe. Ramai tanak wagu lagi tu. Well, like i always said I love Sabahan’s Tanak Wagu (i’m so lucky that i’m straight!😛 buli cuci mata). Tidak kurang juga sumandak yang hot2. Dush, panas trus tu hall. Rugi la yg teda dtg…

Aku duduk satu meja dgn Shueqry yang rawk! Aku bagi dia sebuah buku kompilasi blog anak muda KONFLIKTING (aku nampak tempat duduk kosong di siring-siring trus aku join. Hehehe). Di meja depan sempat kenal dgn Ricky sama si Aleaf. The best part, aku jumpa si Gaman🙂 yang famous as ‘making money guru’ tu.

Sini aku ada curi gambar dari blog para photographer yg cool! Thanks guys!🙂

A Night To Remember
LM, Jacq and Shueqry
LM, Jacq and Shueqry

Makan Time...
Makan Time…
Hall yang memuatkan 150 orang bloggers
Hall yang memuatkan 150 orang bloggers
Me updating fs, fb, ms, blog, and chat with Mr. Ray ;-)

Me online. Credit to *Edgar!

15 Responses to SBG 08 Shiok!

  1. papajoneh says:

    Hi there LadyMariah. Sorry didn’t manage to meet up and have a chat with u. My bad. I was stuck on my chair for the whole night. Hope to see you around more often.

    all the best😉

  2. massy says:

    ahhh so u’re theone with the hoodie doing live blogging at the far end hi hi😄

    i think there’s some shots of u in the facebook😄

  3. Suara yang tidak kedengaran.
    Saya titipkan puisi ini berdasarkan titipan asal saya bertanggal 28.02.2008. Hari ini saya beri nafas baru sebagai bekalan kita untuk berjuang di Permatang Pauh.

    Perjuangan di Permatang Pauh bukan untuk dan bukan juga kerana Anwar Ibrahim.

    Perjuangan di Permatang Pauh adalah “Amanah Demi Memartabatkan Kedaulatan Agama, Bangsa, Rakyat dan Negara”.

    Anwar Ibrahim hanyalah pemangkin dan peneroka kepada perjuangan rakyat ke arah Malaysia yang Adil, Makmur, Aman, Selamat dan Sejahtera.

    Demi memperjuangkan kesejahteraan rakyat, Anwar Ibrahim terpaksa merengkok di Penjara Sungai Buluh. Setelah enam tahun terpenjara, Anwar bebas dan meneruskan perjuangannya. Berbekalkan semangat juang yang mampan bersama RAKYAT, kezaliman dan pengkhianatan UMNO terus diburu dan wajib dikafankan.

    Sekarang adalah menjadi tanggungjawab seluruh rakyat Malaysia yang cintakan keadilan, kemakmuran, keamanan, keselamatan dan kesejateraan hidup untuk membantu dan meneruskan perjuangan murni dan ikhlas Anwar Ibrahim.
    Perjuangan Anwar Ibrahim adalah “PERJUANGAN RAKYAT”.
    Kemenangan Anwar Ibrahim adalah “KEMENANGAN RAKYAT”

    Suara yang tidak kedengaran

    Suara yang tidak kedengaran.
    Selagi mampu ku pendam.
    Memberontak dalam diam.
    Dalam sepi hati ku berkata.

    Aku ditipu, dinafikan.
    Aku dimalu, difitnahkan.

    Hak bangsa ku dicuri, dihamburkan.
    Hak bangsa ku dicicir, dimusnahkan.
    Hak bangsa ku digadai, dilupuskan.

    Agama ku dipermudah, dipermainkan.
    Agama ku diremeh, dirobak-rabikkan.

    UMNO dan Barisan Nasional,
    Kami membenci kau secara total,
    Kau menipu dan cakap berpintal,
    Hujah kau macam orang sakit mental.

    50 tahun lamanya kepada kau ku gantung harapan.
    50 tahun lamanya kepada kau sanjungan ku berikan.

    Kau hancurkan segala harapan.
    Kau musnahkan segala sanjungan.

    Kini aku bangkit menentang,
    Bersama rakyat yang telah kau aibkan,
    Akan kami tuntut hak kami dikembalikan.

    Harapan kami bukan kepada kau lagi.
    Sanjungan kami tidak untuk kau lagi.
    Undi kami jangan kau tagih lagi.

    Wahai ALLAH, kami mohon pertunjuk MU.
    Wahai ALLAH, kami mohon bantuan MU.
    Wahai ALLAH, kami mohon keredhaan MU.

    Dengan kebesaran dan kekuasaan Mu wahai ALLAH.
    Dengan rahmat dan keizinan Mu wahai ALLAH.

    Kami mohon dan bermunajat kepada Mu wahai ALLAH.
    “Wahai Maha Pencipta dan Penguasa seluruh alam ini.
    Gagalkanlah cita-cita zalim Barisan Nasional untuk
    memenangi pilihanraya kecil di Permatang Pauh”.

    Amin Ya Rabbal Alamin.
    http://www.kerajaanrakyat.com/

  4. ruyom says:

    It now appears to me that the problem began with the concept of “Ketuanan Melayu”.

    This concept was introduced around the time when Malaysia was working hard to achieve independence from the British.

    As we are all aware, the malays were marginalised in the economic sector and perhaps to a large extend the political side as well.

    The malay leaders of the time tried to boost the spirit of the malay community by introducing the concept of “Ketuanan Melayu”.

    So, the malay leaders at that time used the concept “Ketuanan Melayu” as a rallying point not as a tool to oppress or rid the non-malays, but merely as a cry to prevent the malays from drifting towards oblivion in the era of Malaysia as a country.

    While the other concepts ranging from ethnic cleansing to white supremacy are meant to dominate and wipe out the other races, “Ketuanan Melayu” is only meant to help the malays to get to equal footing with the non-malays.

  5. ezreen emira says:

    hello there Lady Mariah,well,I’m in process in writing my thesis about Anwar Ibrahim,so I need “embedded correspondent” from you or any AICers in Permatang Pauh,Penang.I’m in Calgary,Alberta,Canada now.

    Thank you.

  6. julian sabah says:

    hi LadyMariah, glad u had a great time during the event yeah!

    I also liek ur outfit that nite! COOL!!!😄

    The Making of SBG 2008:
    http://81lions.blogspot.com/2008/08/sabah-bloggers-gatheirng-2008-part-1.html

    SBG 2008, A Night To Remember:
    http://81lions.blogspot.com/2008/08/sabah-bloggers-gatheirng-2008-part-2.html

    Nuffnang’s link (lets give em a comment):
    http://www.nuffnang.com.my/blog/2008/08/05/sabahan-bloggers-gathering-2008/

  7. ladymariah says:

    *Papa Joneh: will c u around. all the best to u too. God bless.

    *Massy: Thanks, babe. I already curi the photos frm facebook😀

    * Kerajaan Rakyat: Salah posting ler…

    * Ezreen Emira: pls email me at mariah@anwaribrahimclub.com we can discuss more bout this. I will intro u 2 our president.

    * Julian: Yeah… Thanks so much. But ko ni yg mana satu aaaa? Hehehe. MILLIONS of thank you for the links. xoxo

  8. AnakMudaParlimenBatu says:

    Ramai juga bloggers yang hadir, ini satu himpunan yang besar juga, mkn nampak mcm sedap aje …

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  9. chegu carol says:

    hi lady mariah, altho’ we didnt talk to each other but nice knowing another sabahan blogger. you actually did live blogging that night? wahhh..didnt notice until i saw the pic.

  10. ladymariah says:

    Cigu, ur husband yg bagi ur blog add🙂

  11. Shueqry says:

    Wow!

    Ndak sangka muka penat saya ada terselit jugak di situ, hehe .. Thanks Lady M for the book, really appreciate that .. Also, thanks to Jacq for the lovely picture.

    Bila dah siap buku motivasi saya, musti saya cari ko! hehe .. I wont forget the rest of Sabahan Bloggers also, mo minta sain dalam tu buku nanti, sebagai tanda sokongan, juga tanda saya salah seorang dari Sabahan Bloggers.

    Owh ya, i’ve learn something that night. Its about blogging professionalisme.

    What i saw, eventhough they wrote blogs about their personal life, foods, pictures or simply makan-makan blog, they wrote it profesionally. Blogging is not just fun, but they are focusing on it.

    Hihi .. sakap urang putih sudah sia.

  12. giin buagas says:

    Sound really happening, will join next time.

    LadyMariah, thanks for the link, now you can find your web link in our Kadayan friends section, accessible from top menu. external links. I really like the article about YB house he he he… where you got all those pics…

    However if you don’t mind, care to change the website name from giinbuagas to —> Kadayan Universe please, because that is the website name, thank you

    Continue writing, we need more from sabahan bloggers.

  13. aleaf says:

    hey hey. so sorry didn’t manage to take pics with u dat nite… my cam out of batt. hahaha… thanx for mingling around.

  14. […] a.k.a webgrrrl: SBG 08 Is Over Lydia Belimbin : SBG Mariah Airiens Doksil a.k.a Lady Mariah : SBG 08-shiok Marissa Chai a.k.a m@rs|eee : Sabahan Bloggers Maslight a.k.a massy (You always see her online) : […]

  15. tanakwagu says:

    sampai pula saya sini. saya ada tengo d site lain dan nampak meriah. len kali nti saya join.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: