Dakwaan ke atas Anwar: WAYANG TERBITAN SIAPA?

Seksyen 337C kepada 337B Kanun Kesiksaan.
Dakwaan terhadap DS Anwar Ibrahim ditukar hari ini: Seksyen 337C kepada 337B Kanun Kesiksaan.

 Gambar Ehsan dari SUARA KEADILAN ONLINE

 

Salam…
Setelah sekian lama ramai yang masih tidak jelas akan konspirasi ke atas DS Anwar Ibrahim (kepada mereka yang cuma mengikuti perkembangan media KERAjaan sahaja) makanya kini biar jelas dong. Jangan ditipu lagi. Nah, biar kita kongsi bersama. Ibarat cerita wayang yang panas, sedikit demi sedikit Saiful dah mula ‘kantoi’ sebab terlalu mengejar populariti. Dulu DSAI dituduh PAKSA liwat. Sekarang pula tukar kepada dakwaan liwat SUKA SAMA SUKA.
Perbezaan ke atas dakwaan ini sangat ketara setelah pendedahan laporan kesihatan Saiful yang membuktikan ‘punggungnya masih dara lagi’.

 Di mana Saiful sekarang? Kenapa suruh lawyer dia yang buat ‘kenyataan media’ dan bukan dia sendiri? Di manakah Saiful sekarang? Kenapa dia bisa menghantar ‘mesej maut’ melalui friendster dan mencabar kawan-kawan melalui blog? Kenapa tidak berdepan? Aku taknak cakap banyak pasal Saiful ni la. Ramai lagi kawan-kawan lain yg tengah tunggu ko buka mulut. Dulu ko cakap DSAI paksa kau. Tapi time meeting AIC kat rumah DSAI ko masih boleh hidangkan teh utk kengkawan. Tup-tup skrg ni mahkamah pula tukar dakwaan. Kononnya suka sama suka. Ko nak letak muka ko kat ner skrg Sepol?

 Mahkamah pun satu hal jugak. DS Anwar dituduh dibawah Seksyen 377B Kanun Keseksaan,  bukan seperti sebelum ini dibawah Seksyen 377C menimbulkan syak kepada sesiapa sahaja yang berakal. Adakah Institusi Kehakiman untuk kes LIWAT (EPISOD II) kali ini tercemar lagi? Siapa dalang di sebaliknya?

 Pilihanraya Kecil Permatang Pauh akan berlangsung tidak lama lagi. Penamaan calon pada 16hb manakala pembuangan undi pula pada 26hb. Mungkinkah pihak lawan DSAI mempunyai agenda tersembunyi (walaupun dah ketara sangat) nak menang tanpa bertanding? Hehehehe. Dah kecut perut ler tu…

 *P/S: Kalau DS Anwar didapati tidak bersalah, adakah tindakan akan diambil utk Saiful?

 *Berita Terbaru (seorang rakan blogger ditahan reman):

Blogger yang menggendalikan blog Penarik Beca, ditahan polis malam tadi.

Menurut isterinya, empat orang polis datang kerumah mereka dan menahan Bakar (nama sebenar Penarik Beca) bersama-sama dengan telefon bimbit dan laptopnya.

Hanifah Maidin, peguam yang akan mewakili Bakar menghubungi polis sebentar tadi dan disahkan bahawa Bakar a.k.a Penarik Beca ditahan dibawah Akta Hasutan.

Kepada rakan-rakan blogger dan pembaca blog, marilah kita menyatakan sokongan kepada Bakar dan tidak akan tunduk diatas segala tekanan yang diberikan oleh pemerintah terhadap blogger!

16 Responses to Dakwaan ke atas Anwar: WAYANG TERBITAN SIAPA?

  1. don’t worry my friend
    anwar akan menang di permatang pauh
    pak lah akan nego dgn pkr macam di buat kepada pas
    anwar akan di ajak masuk dalam umno
    untuk ganti pm
    bertanding guna tiket umno

    itu lah konspirasi besar

    konspirasi sex perkara kecil

    malaysia is free sex country

    tak payah bayar, anak orang bini orang sudah boleh di main kan

    konspirasi nya ialah

    antara partai politik dan rakyat yang akan di beli dengan subsidi

    konspirasi humanity

    welcome to
    http://wordpress22.wordpress.com/
    http://republicofmalaysia.wordpress.com/
    judge the pocket before judging the rich
    welcome to reality

  2. emansipasi says:

    Tuhan Akan tunjukan Kebenaran.
    Sepol Bawak2 bertaubat.
    Jangan takut dengan kerajaan mereka sekarang menyerang bloger.
    Lawan Tetap Lawan.
    Lawan Agenda Jahat Umno

  3. bayumurni says:

    Mariah,
    Bagi saya bloger yang baru di tahan ni, tak akan menjejaskan para-para bloger yang lain kerana di malaysia masih ada yang beribu-ribu bloger di luar sana,
    Yang pastinya saya berpendapat keadaan DSAI akan menang kali ini dari segi perang saraf strategik langkah yang telah di aturkan,
    Saya tidak ingin mengulas lebih lanjut lagi di khuatiri ada banyak pemantau kerajaan kepada para blogers di malaysia,

    Bukan di sebabkan takut unuk berjuang tetapi kita mengambil langkah jangan sampai anjing-anjing dari BE END dan UMNO mencuri ilham-ilham dan komen-komen dari para pengkomen dari seluruh tanah air malaysia di sebabkan mereka ketandusan idealogi mereka,

    Mariah,
    Buat masa sekarang ini apa yang perlu kita juang kan adalah melalaikan pihak kerjaan atau sekali gus pemantau para blogers dari anjing BE END dan UMNO, sebab mereka ini akan mencilok hasil-hasil pendapat idea yang bernas dari sesetengah pengkomen yang ada, saya berharap kita akan memulakan serang hendap kita melalui alam maya selepas kemenangan besar DSAI pada pilihan raya kecil ini tapi besar ertinya pada rakyat di seluruh malaysia,

    Adalah tidak menjadi keterlaluan saya seandainya saya menyuarakan pendapat saya pada kali ini,, saya berbanyak mohon maaf,
    Hanya sedikit saja masa lagi DSAI akan masuk ke Parlimen, sedikit saja lagi,
    kita beri dia ruang agar perjalanan nya tidak akan tersangkut-sangkut lagi,,

    ONE MORE TIME,,, JUST ONE MORE TIME,,!!!

  4. dayang.shiqin naquieja says:

    umno dah lingkup.iboh hirau dgn org gila duit kedak orng umno.

  5. AnakMudaParlimenBatu says:

    Adakah blog dan friendster yang dikatakan Saiful yang tulis sebenarnya dia yang tulis atau mungkin ini perangkap buat pemerintah buat sesiapa yang semacam mengancam keselamatan saiful menerusi komentar balas. Harap berhati-hati. Kalau Pakatan Rakyat memerintah, bagaimana hidup Saiful selepas ini ….

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  6. ladymariah says:

    LAWAN TETAP LAWAN!!!

  7. nokurogia says:

    http://www.slideshare.net/andrewhinton/architectures-for-conversation-ii-what-communities-of-practice-can-mean-for-information-architecture

    link atas tu boleh bagi tengok kita “konsep IA” macam mana kita blogger2, ni memang kebal dari design.. So bila gov try takut2kan blogger dengan cara tangkap salah satu blogger, kita tak perlu takut.

  8. bayumurni says:

    Betul tu nokurogia,,
    Memang pun kita rakyat malaysia tak takut pada kerajaan BE END, tapi mana lah bah kita tahan kalau kerajaan BE END ni pengecut dan bacul ni selalu saja membuat penipuan pada rakyat dengan apa cara sekali pun mereka sanggup mengadai maruah dan harga diri mereka lacurkan,

    Kita tengok saja lah fithnah mereka pasa DSAI, terang-terang mereka tidak akan menang pada kali ini kerana jerat dan perangkap yang mereka pasang terkena pada tuan sendiri,

    Si paklah ni tidak cerdik dan pintar tetapi dia ada Monyet khairi dan menantu-menantunya yang pakar menghuru-harakan negara selama ini, dalam waktu yang terdekat ini tujuan kita dan juga rakyat malaysia khususnya ingin menumpasakan paklah and the gangs,

    Bukan juga saya mau membodeklah pada bloger macam si Ladymariah, boleh di katakan blognya ini salah satu top 10 rangking juga lah, yang di geruni oleh BE END dan UMNO, ini dapat di buktikan dengan kata-katanya yang begitu lantang dan amat tajam tepat pada sasaran,,

    Berbalik kita pada isu panas, saya hairan pada kerajaan BE END wanita mongolia kenapa senyap saja di tv1, tv2 dan tv3suku,
    kenapa media massa senyap saja pasal ahli keluarga paklah yang tidak dapat mengisytihar harta mereka sekelurga,,

    Ini balik-balik kerajaan menguwar-uwarkan dan memanaskan otak rakyat seluruh malaysia untuk memutar belit kan fakta tentang DSAI,,

    Bagi pendapat sayalah baik buat masa sekarang ini kita serang hendap pada kerajaan BE END dan UMNO, dengan cara ini BE END mungkin susah menangkis serangan dari para-para seluruh blogers malaysia bertujuan menghancurkan strategik dan langkah-langkah BE END untuk mengatur percaturan politik mereka,,

    Mari lah bermula dari sekarang kita membuat serangan dan kita mengucar-kacirkan perjalanan yang di atur oleh BE END,,

    THE PEOPLE POWER,,
    REFORMASIIIIIIII,,,

  9. nokurogia says:

    Kes najip tu, dia dah pakai salah satu teknik propaganda kena panggil “Bandwagon effect”. Teknik ni, Najip sengaja bagi rumit2 benda yang tak rumit, sampai majoriti rakyat keliru. Akhirnya majoriti rakyat BOSAN ikut perkembangan kes najip, lost-in-action dan ikut apa majoriti percaya. Tapi malangnya majoriti tak sentiasa betul. Dalam masa yang sama Najip cuba cari exit strategy..

    Exit strategy yang saya bole nampak ialah teknik propaganda kena panggil humble-guy. Teknik ni biasanya orang tu(Najip) akan join rakyat dalam aktiviti2 kebiasaan rakyat, bagi ucapan pasal moral, bagi sumbangan kepada orang susah dan apa-apa yang Najip fikir baik dimata rakyat.

    Persoalan yang menarik, kenapa perlu buat propaganda kalau tak salah?
    pokok tak goyang tanpa sebab..

    —-

    Kes KJ pula, apa yang saya nampak dia tengah xplotasi kelemahan struktur organisasi hierarki. Dalam struktur organisasi hierarki, keputusan akhir dibuat oleh pihak yang berada di hierarki paling tinggi. Jadi KJ pakai lah skill semulajadi monyet iaitu “memanjat”. Kira success juga KJ ni dengan strategi dia “climbing & conqer”. Apa yang buat KJ lagi success dengan strategi dia, sebab pengasingan kuasa suda teruk kat Malaysia ni. “Monkey see, monkey climb, monkey conqer” = KJ.

  10. bayumurni says:

    Yeahhh,, saya setuju pendapat mu nokurogia thats perfect move,
    itu lah yang telah di pelajarinya semasa di OXFORD,,

    Betul juga pendapatnu”Monkeys see, monkeys climb, monkeys conqer”
    Tapi ada satu lagi yang di panggil “Monkeys Bussines” pada KJ hehehe,,

    HARD WORK NEVER KILL,,
    Lets go,!! move the buddy,

  11. ustazsaid says:

    hai ladymariah, pigi court pn xbtul, nda pigi pn x btul…apa la bah yg btul ni? Undang2 di tgn sendiri?

  12. OMSABAH says:

    Dear Lady Maria, pls read my blog.. ada sesuatu yang aku nak ko tahu.

  13. bayumurni says:

    Undeng-undeng kerajaan barisan nasi onal lee,,

  14. Kuning Bin merah says:

    Kalau Anwar didapati tiadak bersalah… WE JUST HAVE TO SACK THE GOVERNMENT.

  15. Salam Sejahtera kepada pendokong Keadilan,
    Alhamdulillah, terbukti semua dakwaan ke atas YB Dato Seri Anwar Ibrahim adalah konspirasi tertinggi politik?.. Manusia membuat perancangan tetapi mereka lupa perancangan Allah SWT lebih kekal. Demokrasi berparlimen telah dicerobohkan oleh dalang-dalang bertopeng “FIRAUN”….Mahathir??? Institusi Kehakiman dan Polis telah di kuasai oleh mereka untuk menjaga kepentingan mereka serta kroni-kroni yang bermaharaja di Negara kita, MALAYSIA. Pada pilaharaya yang ke 12, rakyat menghakimi mereka dengan menolak Barisan Nasional dan mengundi PAKATAN RAKYAT…. syabas DSAI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: