Kamu sudah termakan provokasi BN?

Ada wakil media yang dibelasah oleh penyokong Pakatan Rakyat? Malam tadi aku ‘tertonton’ lah berita TV3 dan ada melihat calon BN Permatang Pauh yang menyapu ubat ke badan ‘yang kena belasah’. Yaaiiii… Matai na kita rayang..! Bikin gali worrr… Lucu lagi tu. Pok siring bah kunun. Luka-luka kecil yang aku nampak macam calar saja bah. Calar macam yang tersungkur saja pun… Kalau dulu di Ijok begitu ramai aktivis yang cedera dibelasah oleh kumpulan samseng BN tidak pula dibuat liputan. Kejadian Batu Buruk dimana polis menembak orang awam tidak pula diketengahkan. Miagal rogon!

Lagi cerita Puteri Umno kena raba eh? Nak tuduh penyokong Pakatan Rakyat lagi? Adoi dogo… kadang-kadang puteri-puteri ni bikin gerigitan juga tau. Pakai tudung tapi tersembul sana, tersembul sini. Pakai baju kebangsaan tapi belah sana, belah sini. Lepas tu, siap mahu berjuang jihad pula. Sesuai ke? Sambutan tahun baru 2007 lalu, mengaji pakai baju jarang. Ewww… Budaya fesyen yang membawa padah kepada diri sendiri. Kalau bukan kena raba, aku jamin gerenti kena lempang. Tapi memang salah la tindakan orang yang meraba tu. Kalau memang penyokong Pakatan rakyat yang buat maka hukum sahaja mereka. Tiada ampun! Tapi kalau orang BN sendiri yang buat? Korang rasa diorang bela tak puteri diorang ni? Banyak kes tapi kuai-kuai saja lor…

Lepas ni mesti ada lagi laporan-laporan sumbang yang akan dibuat liputan untuk meyakinkan ‘orang yang bukan di Permatang Pauh’ bahawa DS Anwar jahat dan tidak layak untuk menang. Namun, sesungguhnya pengundi Permatang Pauh lebih tahu siapa pilihan mereka. Penjahat betul bah BN kan? Mulau!

Kepada rakan-rakan yang sudah berada di Permatang Pauh, harus hati-hati pada muslihat BN ni. Mat Rempit mereka belum pasang panji-panji. Polis diorang belum halang ceramah. FRU belum sembur gas pemedih mata. Waran tangkap untuk DSAI pun belum keluar lagi. Malah, mafia-mafia mereka belum beraksi. Tak lama lagi ada la tu…

16 Responses to Kamu sudah termakan provokasi BN?

  1. dekerinchi says:

    salam lady….

    hargh-huargh..saya memang nak gelak tentang bab sapu ubat tu…alahai saya setuju memang gimik murahan… zaman ni takpayahlah buat propaganda cara tu….

    p/s: ramai yang dok gelak tengok adengan tu…😉

  2. tajuk artikel okay
    isi nya hal main perempuan
    free sex
    konklusi is a warning about criminalology

    so
    apakah maksudnya

  3. gagakhitam says:

    biasa lah tu. tv3 BN punya luka macam kena garuh kucing pun nak bising.. jangan2 pok masuk tv ja dua org tu. ni lagi satu hal calon BN siap pakai minyak urut lagi, nak tunjuk baik lah konon cuba lepas pilihan raya dak jumpa pun susah, boleh tak …

  4. AnakMudaParlimenBatu says:

    Sudah diulang banyak kali jangan endahkan provokasi, nanti kita binasakan diri sendiri …..

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  5. ustazsaid says:

    Ni masalahnya kita, minda sudah tertutup rapat…mcm ceta org buta nak ceta pasal gajah. jurugambar kena pukul pun, BN juga yg salah. PKR aja yg btul…Ni la org cakap Lembu Suci punya hal.

  6. ustazsaid says:

    Tapi satu kan, apahal ko LadyMariah sunyi ja, ndada langsung komen pasal Saiful bsumpah ? Kenapa…tak percaya!

  7. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Ustaz… ko ni BANAR ka ani.. LADY MARIAH mana lah mau komen hal sipool bersumpah..HAL AGAMA ISLAM NIE beb… MUSLIM SESAMA MUSLIM pun berbalah hal nie.. BIAR LAH ALLAH S.W.T yg menentukan..

    LADY MARIAH.. X YAH la komen k..ABAIKAN…

  8. hM says:

    chantek ka blog ku? lom lagi ku hias dgn kerawang2 tu… hahaha! byk kali sdh ku g sni, tp x pula ku g komen kan?…

    anyways, mmg sdh menjd norma for BN to create sensation out of small matters. what do you think abt issue UiTM? i think it’s ridiculous for the students to do a ‘parade’ [mcm perarakan mardi gras] di jln raya. if they really want to show their student power, napa tyme harga minyak naek, dorg x bkin perarakan kan? just because kepentigan MELAYU ‘dikuis’ [i’m NOT racist or against MALAYS or generalising MALAYS, ok], lalu heboh dan havoc nak berarak. bila kepentingan BUMIPUTERA sabah/sarawak yg sdh lama terabai, x pun pesta protes di jln raya.

    and why kerajaan boleh pula membenarkan perarakan sedemikian rupa? budak2 UiTm tu ada PERMIT ka? hahaha!

  9. ladymariah says:

    Salam…
    Sekali lagi terima kasih kepada ‘Ustaz Said’ yang sentiasa sudi singgah ke teratak blog aku yang tidak seberapa ini.

    Aku tidak cakap yang PKR saja yang betul ataupun BN saja yang salah. Tapi apa yang aku lihat, kebanyakannya begitu. Oleh kerana BN sudah ‘terlalu’ disanjung tinggi di media tunggangan mereka, bikin meluat pula. Ko nda lucu ka calon BN Permatang Pauh tu mendapat liputan meluas walaupun yg mcm teda-teda nih… Hehehe. Kebusungan aku kalau telampau kasi ketawa. Tapi memang lawak tul bah. Part time Santa Claus kenen bei…

    Kalau ko mau aku komen pasal sumpah tu, memang betul apa yang bro pakatan BAJAU KB cakap. Aku tidak punya ‘kelayakan’ utk cakap pasal agama. Tapi kalau pendapat peribadi, aku memang tidak percayakan sumpah Saiful. Sila rujuk komen aku di posting sebelum ni berkenaan Jihad Sharizat.

    Peace🙂

  10. dekerinchi says:

    salam ustazsaid,,,,

    Apa pendapat ustaz tentang adegan menyapu ubat dibadan tu…? rasa saya benda tu takperlu..buat malu bn sahaja..ini bukan zaman wayang pacak lagi…. kan kah ada cara yang lebih elok dari cara murahan itu….?

    apapun selamat berjuang di Permatang Pauh….

  11. ladymariah says:

    Terima Kasih De Kerinchi…
    Selamat berjuang juga utk BN di Permatang Pauh. Kita lawan cara bersih. Utamakan kemanusiaan dan maruah manusia bertamadun🙂

    Jumpa di sana…

  12. jentayu says:

    hmmm PKR mmg betul sentiasa. dulu, kini dan selamanya. bila silap je provokasi. jgnlah anda nak menegak benang yg basah lg wahai mariah. yg salah tetap salah. ini cerminan bhw pengikut2 anwar pun mmg perangai mcm tu. bak kata pepatah ‘kalau guru kencing berdiri, murid kencing berlari’. knp susah sgt nak menyalahkan diri sendiri? asik2 salah media. manusia ni mmg susah sgt nak tgk salah sendiri. kalau PKR lagilah. korang mmg dah kena main dgn pelakon terhebat alaf ini, anwar bin ibrahim. lagi satu aku rasa kau bukan pejuang sebenar mariah. aku rasa kau ni hanya pelawak je. sama la skali dgn penyokong2 kau.

  13. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Emm kasihan dorg BARANG NAIK, BERAPA NAIK, BANYAK NAIK…BETUL NAIK..BETUL NIE BETUL NAIK BANAR NAIK BANKRAP NEGARA (BN)…heheheeheh

    dIORG wat macam2 strategi yg pertama2 kali dlm sejarah..PRaya..terbaru Jentera Sumandak DAN asU umno tu berpakat..memutudkn tidak menggunakn lambang DACING BURUK.. Untuk merayu undi..COZ org dipermatang PAUH tidak suka akan lambang tersebut…SIAN LAMBANG TU KAN LADY..BERKARAT UDAH BLE Bikin PENYAKIT tu..

    Baik buang ja P SIMPG M’ayau…dibatu2 tu..hanyut gak p PILIPIN PILAK…

    yG SAPU2 Ubt tu..mengarut betul lah.. napa lah nda p PJBT TPM ckp ja jmpa PEMB. njb bilang kan” AKU NI DIPUKUL ole PENYOKONG PKR…aku mau BESUMPAH ni”hahahahah

  14. ladymariah says:

    Jentayu brother,
    aku tiada penyokong. kau jangan silap. hahahaha.

    cuba kau tengok gambar puteri-puteri umno tu. pakai tudung lagi. betul tetap betul juga ka ni?
    ko tidak rasa semacam ka kenapa diorang kena raba n kena ludah?

    hmmm…

  15. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Hanya pelawak yg mengetahui siapa kwannya pelawak..

    Hanya Pelawak yg mengelarkan org lain pun pelawak…..

    Pejuang sebenar ialah mereka2 yg cenderung kepada amal m’aruf dan Nahi mungkar…

    Tengoklah KERUSAKAN yg diGANTANGKAN oleh Barang NAIK selama 50 thn…

  16. kazirinkizika says:

    hahahah.aku rasa cm nk tergelak pun ada ble lady cite pasal puteri umno tu.huhu.

    pape pun,aku ttp sokong BN.selamanya.[egi jahanam sama PKR itu.anwar men ske men bontot.hahaha~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: