Dr Max Ongliki- Hari ini Dalam Sejarah

Daily Express news on Max

Daily Express news on Max

Water bottles were thrown at me, says Max (Daily Express 19.08.08, p.1)

 

… [Datuk Dr. Maximus] Ongkili (si Max) contended the behavior of the opposition supporters on nomination day was the worst he had seen in his 13 years in politics, and that he was almost hit by an object hurled at him.

Nah, apa si Uncle Max ni buat sampai kena umban botol mineral? Siapa suruh juga di pigi sana. Hehehehe rindu kali dia sama kekuatan PBS di zaman dahulu kala. Time tu begitulah kekuatan PBS menentang BERJAYA sehingga ada orang BERJAYA yang tidak berani masuk di kawasan tertentu. Kini, org PBS rasa la pembalasan si pitung sebab sokong tu BN. Lebih baik Uncle Max balik Bandau la bah… Jarang kau masuk kampung time hujan-hujan sekarang ni. Banyak paip-pap di kawasan bukit tu yang terputus…

Ok guys, i got to go. Packing bah. Tomorrow will be my flight to Penang. Jumpa anda di sana ya…😉

29 Responses to Dr Max Ongliki- Hari ini Dalam Sejarah

  1. ustazsaid says:

    tu la ba ko Uncle Max knapa ko pigi sana…sana tu jahat2 bah orangnya t’utama org2 yg taksub mbuta tuli…klu ko bgtau pun ndada MP Sabah jd katak, mana durang mau pcaya…sbb durang kemaruk mau tengok Lembu Suci durang jd PM 16/9 ni…heheh

  2. Granzai says:

    Miss Lady Mariah, Salam REFOMASI,

    Biar saya perbetulkan saranan anda kepada Max. Suruh dia balik Tambunan lah…itu Bandau tampat dia monumpang kerusi saja bah itu. Itu tampat salamat bagi PBS..setakat pilihanraya selama ini lah..paip putus kah..Bandau tabalik ka..apa dia paduli..bukan tampat dia..tempat dia cuci kaki sj….

  3. ladymariah says:

    Aik si Said sudah melampau ni. Kau pun kana umban botol ka? Atau kana raba? Bah, angkat sumpah la bah… Hahahaha.

  4. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Memang jahat da taksub tau urang2 sana…. jahat lagi yg GUNA C4 kasih bom urang….yg RASUAH PROJEK2 schomi.. Yg mkn diskaun REBEt TUnai…Yg mkn duit BONUS rakyat2…Yg kasih NGAP DUIT petronas…

    Yg mempersendakan agamanya pun JAHAT..hahahahahaha

  5. ladymariah says:

    Aku di dalam bilk media yayasan Aman skrg ni. Sepanjang hari ni bersama dgn rakan-rakan AIC membuat beberapa perkara bersama Yusmadi (YB). Apa yg aku nampak area Seberang Jaya ni memang poster dan bendera BN saja yang banyak tapi orang-orang semua pakai baju PKR.

    Disyaki ada pengundi hantu… Hehehehe. Pakai rogon bei derang…

  6. bayumurni says:

    Ya,, aku selalu nampak juga ko di sana bah Mariah,, senyum saja aku tengok ko,
    Tapi walau macam mana pun BE END dan UMNO mau cuba buat penipuan dalam permatang pauh ni,, tetapi angin kuat bertiup kepada panji-panji PKR,,

    REFORMASIIII,!!!

  7. Watan says:

    Well, well..well….akhirnya tembelang pecah juga si ustazsaid…dulu bukan main perlekeh BN kata macam – macam…maybe just testing d water…biasalaa provokasi…kasi tiup -tiup dulu…jadi batu api pastu bila nampak makin kuat PR takut pula terus buka topeng….

    Taksub taksub tak main laa, DSAI tiada pun tatap PR Lawan tetap lawan! Siapalah DSAI kalau bukan rakyat…..bukan soal DSAI tetap maruah yang kian tercalar, yg kaya BN yang miskin rakyat. Sibuk pasal DSAI, yg Osu , Musa Aman tu apa? Sedang PM pun x bersih….at least in PR we still have those who are not controversial x mcm BN semua kutur!

  8. Ustazsaid says:

    Ya la En. Watan, dlm Msia ni mana ada yg bersih, suma pun kutur bah…dr PM TPM sampai la rakyat biasa…cuma DAP ja yg ada CAT…PKR mungkin boleh check di Perak…hei kome durian dah berbunge ka?
    Lagi satu, Imam ramlang Poringi, dulu ahli Umno la…pengundi antu la…PTI la…tup-tup kawan durang la pulak jadi saksi sumpah…apa punya turrr!!!

  9. bayumurni says:

    Sila buka dan lihat sendiri la pengakuan oleh Ustaz Ramlang Porigi, dan dia adalah satu-satunya imam yang tak boleh di jual beli oleh UMNO dan BE END,,

  10. bayumurni says:

    http://uk.youtube.com/watch?v=wNYGvE8WNwo
    atau

    Ini lah Ustaz Ramlang Porigi yang sebenar-benarnya yang tidak akan takut siksaan dari pada kerajaan BE END dan hukuman dari UMNO walaupun selepas ini apakah hukuman seterusnya yang bakal di terimanya dari kerjaan BE END dan UMNO,,

  11. ustazsaid says:

    Hai En. Bayumurni, semenjak bila pulak kwibawaan ‘Ustaz Ramlang Poringi’ ni diiktiraf, bukankah sebelum ni dia adalah…imam yg x bdaftar, pengundi hantu, ahli umno, PTI dr Balikpapan & ketua segala mcm penjahat di Masjid Wilayah tu. Ntah2 dia ni Mat Pet menyamar jd imam…awas jgn percy sgt dgn dia. heheh

  12. ustazsaid says:

    Salam.
    Aku bukan apa, takut kurang lupa pasal ‘ustaz Ramlang Poringi’, ni hah aku copy comment kurang…
    bayumurni Says:

    August 20, 2008 at 3:11 am
    Kad Pengenalan : 790726-125443
    Nama : Ramlang bin Poringi
    Tarikh lahir : 26 Jul 1979
    Jantina : Lelaki
    Lokaliti : 044/12/06/005- Pondok Penanti MK 20
    Daerah Mengundi : 044/12/06- Penanti
    DUN : 044/12/ – Penanti
    Parlimen : 044 – Permatang Pauh
    Negeri : Pulau Pinang

    Jangan ko susah Mariah dia ini berasal dari sabah dan telah mendapat projek mykad dari barisan nasional atas kepentingan suaka dan puaka politik dari BE END dan UMNO,
    Memang BE END dan UMNO mencari jalan untuk menjatuhkan DSAI atas dasar menjadi PM malaysia akan datang ini,

    Oleh itu BE END dan UMNO khususnya sanggup melakukan apa saja cara untuk menjahanamkan DSAI, walaupun mereka ini dibayar rm 10 juta untuk bersumpah mengaku di liwat,
    Tidak ada bezanya seorang pembunuh upahan yang beragama Islam melakukan suatu pembunuhan yang kejam tetapi di bayar dengan nilai rm10 juta,

    Saya berharap BE END dan UMNO khususnya akan termakan sumpah mereka sendiri kalau tidak pun qisas mereka sepanjang hayat mereka nanti,,
    Kerana mereka berani bermain hal-hal agama maka tunggu lah akan BADI yang mereka terima hingga ke anakcucu mereka,,

    # ‘Ustaz Ramlang ni kena bayar BN 10 juta, lepas tu PKR bayar dia berapa…pacik kayo
    bayumurni Says:

    August 20, 2008 at 3:39 am
    Ramlang Poringi adalah salah satu yang berasal dari Sabah pengundi yang hantu yang di seludup BE END dan UMNO ke Permatang Pauh untuk di jadikan pengundi hantu di sana,,

    Ramlang Bin Poringi berasal dari indonesia, balikpapan dan telah mendapat projek MYKAD dari pada sokong politik BE END dan UMNO yang keparat ni dan pengkhianat bangsa melayu ni,, melalui ketua perwakilan UMNO dan memberi arahan dan surat sokong kepada JPN di sabah,,

    Apalagi yang tidak di politikan BE END dan anjing-anjing UMNO ni,,,??

    # Adakah ‘ustaz Ramlang’ ni juga tmsuk anjing-anjing PKR…nauzubilllah.
    pakatan BAJAU Kota Belud Says:

    August 20, 2008 at 6:44 am
    SATU lagi PROJEK BARISAN Nasional KAPADA (Sebut cam DOLAH BADAWI K) RAKYAT AMNya dan PERMATANG PAUH KhususnYA…

    Bayumurni.. aku mau gak mengundi di PERMATANG PAUH tau.. cam na ah…ajarin aku k… heheheeh

    REFORMASI
    # Satu lagi projek kjaan PKR…heheh
    Watan Says:

    August 20, 2008 at 6:48 am
    Once again thank a zillion to the Internet without which I’ll never know who are behind “Sumpah Plastik” si Sumpah – sumpah SAYFOOOL …..Kalau pun benar Sumpahnya itu kenapa tidak dipanggil mereka yang alim dan bersahsiah tinggi dan tiada kontroversi? Susah sangatkah cari mereka mereka ini, sudah tiadakah para ulama yang benar – benar ulama? Kalau benar Sumpah itu kenapa perlu dikontroversikan dengan kewujudan individu – individu murahan…Hebat, memang hebat Sabah dalam kontroversi dari Ghani Patail, Bakri Zinin dan kini Ramlang Porigi (bukan perigi buta aa)
    # So, ‘ustaz Ramlang’ ni x bshsiah, x alim, individu murahan…sian dia kan.

    AnakMudaParlimenBatu Says:

    August 20, 2008 at 10:09 am
    Malulah aku bagi pihak si saipool pada ko nie, itu pun boleh silap, silap besar pulak tue, takpe nanti akan ku suruh di belajar kembali ke sekolah agama rakyat.

    Imam tue mesti naik pangkat jadi Iman Besar…. aku dapat tau dia pun ahli UMNO cawangan kat bkt mertajam….

    # Aku rasa dia jadi Imam Besar Masjid Perda, Pmtg Pauh.

    ibnuadnan Says:

    August 20, 2008 at 10:30 am
    hentikanlah fitnah ni!

    utk pengetahuan korg..

    ustaz ramlang porigi mmg imam kt masjid wilayah..
    x caya? g sana sendiri, tgk ngn mata kpl, tnya org2 sana..
    pastu jumpa dia, jgn lupa minta maaf lol..

    ttg jwtn dia sbg pembantu hal ehwal islam, ye mmg btul itu jwtn dia. tp tugas dia sbg imam..
    tau kn apa beza jwtn dan tugas? klu xtau g skolah balik…

    knp dia mngundi kt pmatang pauh?
    ok..dia mmg pngundi bdaftar kt sana cos sblum jd imam masjid wilayah dia dok n bkerja kt sna..

    mmg dia org sabah, tp dia membesar kt penang..n dia adlh x-student pondok penanti

    mcamana akau tau kisah dia? aku classmate dia kt pondok penanti dulu!

    so jgnlah nak fitnah dia lg!!!

    # ko pun salah juga ka ?

    ustazsaid Says:

    August 20, 2008 at 3:10 pm
    Cik Ladymariah, ko cakap tiada kelayakan pasal agama untuk comment sumpah si Saiful…alih2 ko ulas juga, yang panjang bukan pada mauduknya, tapi orang bnama Ramlan Poringi. Orang ni nda penting pun, kalau dia ndada pun sumpah si Saiful tetap blaku. Yang orang btanya, knapa pmimpin ksayangan kita DSAI enggan bsumpah. Apa susah, cari satu masjid di Permatang Pauh, bsumpah mcm Saiful buat. kan selesai.

    ustazsaid Says:

    August 20, 2008 at 3:14 pm
    last kan udah mlalut dangan kitani, mbuat fitnah pasal Ramlan Poringi ni, pengundi hantu la, dr balikpapan la…dr mana sumber @ kamurang memang suka buat fitnah? Sekali lagi, macam ayam jantan, kokok bderai2 ekor bgelumang tahi. Paku dulang paku serpih, menuduh org mbuat fitnah, la dia dia lagi hebat…hidup makan minum dgn fitnah. tk

    ustazsaid Says:

    August 20, 2008 at 3:21 pm
    Sikit aku tlupa…dulu lps election bila kjaan PR memerintah ni, senang juga hati aku, dapat juga aku memengok kjaan BERSIH, ADIL & TANPA RASUAH. Sekali aku menengok di Perak, la rupanya ada pula exco kantoi…MAKAN RASUAH juga durang ? Ni la bah macam ceta KADUK NAIK JUNJUNG…cakap senang la, sekali ada pluang dia pun ngap juga…dunia,dunia.

    # ni x payah la aku komen, komen aku sendiri…heheh

    aloha2 Says:

    August 20, 2008 at 5:25 pm
    jenis ustz umno mcm tuh la skrip dia…apa kata klau hang bagi no tel kita berdepan…dok guna nik ustaz tapi cakap akal mcm haiwan buat mende…hang pandai dari Datuk harunsani rupanya…bila dia kata sapa yang suruh Anwar sumpah pandainya terlebih…mgkin kamu ustaz ulamak muktabar….

    Bab ramlang…aku bukan peduli dia nak mengundi di mana pun…persoalan dia pasal dia tuh berada & di angkat kononnya jadi imam…kelmarin 18 ogos web jakim senaraikan dia sebagai pembantu takbir hal ehwal agama…imam ada tiga…bila kita pecah tembelang ramlang nih…hari nih web jakim senarai dia imam…siap ada 8 imam lain…ok la tuh…nk letak 50 ratus imam pun,aku bukan nk pertikai…
    tup2 mengundi di permatang pauh & ahli pemuda UMNO…awat tak tunjuk imam lain termasuk imam besar kalau betol dia nak sumpah?persoalan dia bermotif politik…nih ustaz said…klau hang betol mengaji agama la…aku nk hang sebut no tel…& aku nk hang bgtau depan aku yang anwar tuh kaki liwat…

    Awat hang nk cakap si sialfool tuh sumpah betol…dia tak permainkan sebab dia takut tuhan…..?woi ustaz org murtad pun berselerak…aku nak heran apa kalau dia nk main2 dalam sumpah dia…jenis tak reti hukum…dia kata kat tuhan aku…dia sebut nama tuhan aku…aku jijik orang mcm dia & hang dok permainkan isu nih…klau hang betoi mengaji agama…hang pi istiqfar byk2…

    tuh bab kes perak…geli hati aku nk dengar…lain kali nk tangkap…biar la tangkap exco yng boleh luluskan projek tuh…nih pi tangkap exco yg bukan budang dia kononnya nk lulus projek 180 juta…wei kayu…nk buat skrip pn lain kali bagi la real…jngn bangang sangat…kalau salah…hukum la…aku pedulu apa dia EXCO PKR ka PAS ka DAP ka…tapi klau EXCO BN & MENTERI BN…sapu bawah tikar…Raja sesumpah hampa report pasal rafidah berkajang…BPR ngan polis sikit tak sentuh…bingai punya lu…otak taruh lutut…ada akal…lu pikir la sendiri

    # Awat hang aloha2 memanas ni, tu ‘ustaz Ramlang’ dah naik pentas PKR. apa ceta?

    pakatan BAJAU Kota Belud Says:

    August 20, 2008 at 7:35 pm
    Baru 2 ORG ustaz tu pun USTAZ…..laju jak si BPR ni menangkap dan diRIUHKAN dalm TV.hahahaha inda ada uda isu lain… RASUAH sebelum2 nie selama 50thn plak dia ja…NDA plak BPR tangkas cam ni.. TGK lah Dato Yong… Dlm BN ada kes diam2..(ingat ditutup tup2 pas Usul UNDI NDA percaya di SEBUT TERUS kes RASUahnya.)

    iSU di Terengganu pula.. PENYELENGgaraan V6 keta Negeri.. NDA ada PLAk DIsiasat X-eXCO SEBElum2 nie.. yg kena KEDAI SERVIS plak..ksian gulung tIKar.. Org BN selamat LAH RAKYAT yg Budu KANTOI..

    ustaz ni LUPA UDA DENGan BERSIH CEKAP DAN AMANAH LAH…berbilion NEGARA kita rugi….akibat RASUAH.heheheehhe…..

    Satu lagi…Td debat..C kOH TU pun mengaku RASUAH BERLELUASA SEBELUM2 beliau mentadbir LAGI.. napa tiada LAPORAN..tiba2 PR tadbir.. KSIAN c Lim..TERPAKSA meng CORRECT CORRECT kes2 yg tidak diLAPOR SEBELUM INI.. kantoi BN..Atas MEJA TIADA Fail.. ckp ada Dlm peti sulit.. Buka peti sulit lagi tiada.HABUK Ja.. HARAP2 Di pUTRAJAYA nanti nda berlaku cam nie.heheheheheha
    Tiada satu kerajaan NEGERI sebelum2 ini bebas daripd RASUAH.. kecuali Kerajaan Pimpinan Tuan Guru Nik ABD Aziz…Harap ustaz pun tau hal ini…

    # DAP = CAT( Tom), PKR= (Jerry)…heheh

    bayumurni Says:

    August 21, 2008 at 9:09 am
    Ramlang Porigi – Ahli Pemuda UMNO,
    No Keahlian Umno : 03405843,,

    Yang berasal dari sandakn sabah, setelah mendapat projek Mykad dan masuk dari Tawau sabah,,

    Anda boleh kunjungi laman Friendster dan bamyak lagi muka-muka yang jahanam dari anjing-anjing BE END dan UMNO ni, dan masih ramai lagi di luar sana yang sanggup bersumpah dan menjunjung al-quran demi duit dan saguhati yang di bayar ratusan jutaan ringgit yang penting boleh saja kaya-raya asal dapat membantu pada pihak kerajaan yang terang-terang zalim dan judas lagi dayyus,,

    # Adakah ‘ustaz Ramlang’ ni tmasuk muka 6 jahanam yg dimaksudkan…berapa la saguhati yg dia dapat tu ?…sekali lagi, siannnnnn dia.

    ibnuadnan Says:

    August 21, 2008 at 2:20 pm
    Ramlang Porigi pulak jadi popular. Padahal dia hanya sekadar saksi untuk sumpah Saiful Bukhari. Saksi bukan pengadil. Saksi juga bukan penghukum. Salah atau betul sumpah saiful bukhari, peduli apa bagi diri saksi seperti Ramlang.

    Kita juga saksi yang menyaksikan sumpahnya Saiful Bukhari. Bezanya, Ramlang menjadi saksi dengan mata kepalanya sendiri sumpah berkenaan. Sedangkan kita hanya menjadi saksi berdasarkan rakaman di TV.

    Orang kata, angkara politik manusia sanggup berbunuhan. Sanggup pulau memulau. Sanggup bercakaran sesama sendiri. Sanggup lakukan apa sahaja.

    Hakikatnya bukan politik saja, tapi sikap taksub dan melampau itulah puncanya. Dalam apa halpun, sikap melampau dan keterlaluan boleh membawa bala. Org cerdik boleh jadi dungu. Sikap tidak rasional akan menguasai diri.

    Ramlang, sebelum ini hanya dapat kita lihat wajahnya di kaca TV setiap sebelum khutbah Jumaat dibacakan. Dia duduk sebaris dengan imam-imam lain dan sidang jumaat yg hadir. Dia tidak buat apa-apa kecuali duduk diam. Kamera TV akan bergerak sepintas lalu dan wajahnya sepintas lalu juga akan muncul di TV. Ramai orang tidak perasan akan kewujudannya pun.

    Sekarang ini Ramlang sudah popular. Dipopularkan oleh sebahagian portal politik dan blog-blog politik. SMS tersebar di sana-sini menyebut2 namanya.

    Puncanya mudah.

    Kerana terlalu marahkan Saiful Bukhari, bukan setakat Saiful Bukhari yang dimarahinya, malah saksi yang menyaksikan sumpah mubahalahnya pun turut diseret sama. Habis latarbelakang Ramlang disiasat dan dilondehkan. Kemudian beliau dikait-kaitkan dengan pelbagai andaian. Ada yang mengaitkannya sebagai sebahagian dari konspirasi.

    Dikorek-korek oleh mereka, dia ini imamkah. Atau menyamar sebagai imamkah. Atau dan atau..

    Oleh kerana Ramlang berasal dari Sabah yang dan menjadi pengundi Permatang Pauh, maka dikaitkan bahawa beliau dihantar dari sana ke Permatang Pauh sebagai pengundi hantu atau sebagai agen untuk menjayakan konspirasi.

    Kebetulan Ramlang adalah ahli UMNO, maka macam-macam benda yang diandaikan.

    Saya fikir, sewaktu Saiful Bukhari bersumpah itu, kalau kebetulan mereka melihat ada seekor semut yang lalu di situ, maka sudah pasti semut itu juga akan dikatakan sebagai salah satu ‘barua’ yang sedang menjayakan konspirasi terhadap DS Anwar.

    Sudah tentu semut itu dituduh sebagai pengundi hantu atau dihantar khas dari hutan mana entah untuk menghapuskan DS Anwar.

    Juga mereka akan menyiasat siapakah semut itu? Mereka akan mempertikaikan tahap ke’semut’an semut itu. Semutkah semut itu. Atau semut-semut kah semut itu. Atau semut yang disemutkan sebagai semut kah? Atau yang disemut-semut-kan sebagai semut-semut kah?

    Saya Kenal Ramlang

    Dirinya, abangnya dan adik-adiknya cukup saya kenali. Isteri Ramlang juga saya kenal. Abang dan adik-adik isterinya juga saya cukup kenali.

    Saya yakin, tuduhan-tuduhan jahat ke atas beliau adalah tidak benar dan tidak berasas samasekali.

    Wahai kawan-kawan, bersederhanalah dalam segenap hal. Sikap melampau membawa padah!

    petikan dari http://al-ahkam.net/home/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=90120
    # Sekarang durang x marah lagi la, skg durang panggil dia bukan imam tapi ‘ustaz Ramlang’ la…apa punya turrrr

    Watan Says:

    August 21, 2008 at 2:52 pm
    Well, lets give ‘Imam’ Ramlang the benefit of the doubt lets assume that he is what and who he really is but why choose him out of thousands non partisan scholars out there or even the Head Imam himself? I am sure the Head Imam will be willing to participate if he is 100% sure of the authenticity of the allegation but in this case again give him the benefit of the doubts , he is unsure of the truth therefore it is wise and right of him not to participate in such ceremony.

    I am not saying that UMNO people are all corrupt but since the case involved them , it is wise if they avoid meddling in such and let other non partisan scholar handles the ceremony to avoid anu untoward situations.

    # Apa punya turrrr ‘ustaz Ramlang’ ni…heheh

    ladymariah Says:

    August 22, 2008 at 11:33 pm
    Liwat adalah kes hudud yg tidak menerima sumpah. Jgn harapkan Anwar bersumpah demi untuk menyelamatkan karier politiknya. Tegakkan AGAMA dahulu barulah politik.

    Insan yang bernama ANwar Ibrahim amat istimewa orangnya. Dengan itu Tuhan tidak putus-putus memberikan ujian terhadapnya…

    Aku bukan memperjuangkan batang tubuh Anwar Ibrahim sebagai individu untuk berdiri sebagai Perdana Menteri. Perjuanganku adalah perjuangan untuk merealisasikan apa yang sepatutnya kita kecapi di Malaysia. Hak kesamarataan dan tiada sekatan yang memberikan kepentingan kepada pihak atasan sahaja.
    Mana mungkin ada negara yang sempurna sepenuhnya tetapi perjuangan untuk golongan kebanyakan itulah yang sepatutnya.

    REFORMASI! REFORMASI! REFORMASI!
    # Ya dia sangat istimewa, sampai orang macam Ramlang Poringi yg ntah hapa2 tah…PTI…mengaku imam…ahli umno jahanam…dan mcm lg, sekarang dah jadi ‘USTAZ RAMLANG PORINGI’, setaraf dgn SYEIKH TAHA gitu….

    sekian adanya HIDUP USTAZ RAMLANG PORINGI!!!!

  13. Watan says:

    Siapa yg lupa, org UMNO yang lupa daaa…. lupa Osu, Musa Aman, Kasitah dan yg sekapal dengan mmereka…..

    Teruskan provokasi…..teruskan

  14. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Ustaz mare dah tu coz IMAM yg digunakan untuk membuat FITNAH TERBESAR DALAM SEJARAH nda jadi.. IMAM yg tidak ble dijual beli..HAHAHAAHAH temakan sendiri Barang Naik Banyak Naik…huhuhuhh

  15. bayumurni says:

    Memang betul la apa yang di katakan pada ustaz Ramlang Porigi,, tetapi apa bila beliau enggan menerima segala aturcara dan rancangan-rancangan jahat yang sangat dasyat dari pada BE END dan UMNO maka dia dengan berani tampil kehadapan dan secara tidak langsung telah memberikan sesuatu kekuatan dan penuh kepercayaan bukan sahaja pada seluruh rakyat malaysia yang merindui KEADILAN di bumi malaysia ini tetapi hatta seluruh dunia menyaksikan kebenaran dan kejahilan yang telah di buat oleh BE END dan UMNO selama berdekad lamanya,,

    Ustazsaid,, saya kalau memang terang salah saya berani memohon maaf,,, tetapi tak tau pula saya selama UMNO dan BE END yang kerap berbuat dosa dan penipuan yang terang-terangan di tutupi dan di sembunyikan oleh dari dalam itu sendiri,,,

    Setakat ini kita dapat melihat ketelusan Ustaz Ramlang Porigi dan dan keberanian nya yang berkata-kata benar secara terbuka dengan tidak sama sekali menyebelahi parti BE END dan UMNO,,
    Berita TV3/4 pada jam 08.00 mlm tadi pada tanggal 25.08.08 mufti telah mengeluar kan satu kenyataan yang mengatakan Ustaz Ramlang Porigi adalah bukan seorang kakitangan imam masjid hanya melainkan dia adalah seorang pembantu imam di masjid dan berbagai-bagi lagi tuduhan dan penghinaan yang di lontarkan oleh Mufti yang di pilih oleh kerajaan BE END dan Anjing UMNO untuk mengeluarkan kata-kata yang lebih teruk lagi mengikut Mufti itu lagi, dia masih meragui Ustaz Ramlang Porigi ini dari segi Fekah dan bacaan al quran nya,,

    Sebab kenapa di masukan di TV3/4 dengan segera dan pantas oleh agen-agen UMNO dan Keparat BE END ni??

    Tidak lain dan tidak bukan kerana tembelang mereka telah pecah dan telah di ketahui oleh rata-rata rakyat malaysia dan seluruh dunia dengan pengakuan berani Ustaz Ramlang Porigi yang mengatakan ada pihak atasan menjemput dia untuk menyaksikan sumpah si saipol pada hari tersebut,, nah siapa pihak atasan yang berani memberi arahan sebegitu?

    Atas dari atas dari atas siapa yang di atas dari segala ulamak di malaysia ini, yang aku tahu ulamak yang lantang pasti akan di hukum sekiranya tidak mengikut di bawah telunjuk kerajaan BE END,,

    Wahh,, kesian sungguh Ustaz Ramlang Poringi kerana tidak menyebelahi parti kerajaan BE END dan UMNO pasti ia akan di buang kerja atau di tukar ketempat lain-lain,, Itulah salah satu cara BE END dan UMNO membalas dendam kesuma mereka,,,

  16. jintianyi says:

    stop by to say hi..
    apa khabar.?

  17. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Mufti wilayah persekutuan yg mengulas hal ni tadi mau terkuar air matanya ..(tv3 jam8). myb beliau pun dipergunakan oleh Barang Naik Berapa Naik Banyak Naik Betul Naik Betul Ni Bankrap Negara….

  18. Ustazsaid says:

    ERTINYA KENGKAWAN SUMA, USTAZ RAMLANG PORINGI: BILA DIA JADI IMAM AHLI UMNO= JADI PENJAHAT MCM SIPUT SARAWAK, TP BILA DIA NAIK PENTAS PKR = TRUS DIA JADI USTAZ, ULAMA MUKTABAR…SAMA LA DGN KAWAN KITA SORANG TU…DULU MASA AHLI UMNO MEMANG DIA PENJAHAT MACAM LATIF BORGIBA, SEKARANG DIA PKR = TRUS JADI LEMBU SUCI !!!! HEHEH, Bukalah minda tu ckit…

  19. bayumurni says:

    Rakyat malaysia setiap hari akan mengerti mana satu kapas dan yang mana satu bantal,,
    Mana satu kaca dan yang mana satu kristal,, apakah selama ini kesesatan hatta penipuan terus di biarkan berlaku dalam kabinet BE END dan UMNO yang sedang bermaharajalela,, atau di biar saja dengan sedemikian rupa??

    Dunia dan keadaan sudah berubah BE END dan UMNO bila lagi mau berubah ?
    Atau sampai dunai kiamat agaknya baru mau berubah ?

  20. Ustazsaid says:

    Saiful dulu masa jd Pbantu DSAI wah dia jadi kristal, tp bila dia report police pasal kena liwat, trus dia jadi kaca kan? macam Ustaz Ramlang juga kan minggu lalu dia kaca, hari ni dia kristal kan ? Bila la dunia ni berubah Encik Bayu?

  21. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Ustaz ni SUMPAH2 org jadi kristal dan kaca kah.hahahahahahahahah
    Setau aku UMNO BN ja yg buat segala bendu kristall…TGKLAH MASJID KRISTAL DITERENGGANU APA KEJADAH NYA TU…hahahaahah PALUI

    Lembu suci lah……mengarut betul ko ustaz.. sekolah pondok mana ajar ko label2 org macam binatang…..
    tGK MAHATHIR dulu bukan main lagi dicium tangannya.. sekarang tiada kuasa tiada sudah org dgr dia beKURAPAK.hahaha DULU ko pun mungkin agung2kan dia.. coz dia BAPA yg merancang konspirasi 1998… LAST2 bulan FEBRUARI thn ni MENGAKU JUGA DIA YG ANWAR dizalimi coz kuasa SEGALA2NYA..hahahaahahaha
    Ustaz nda tau kan hal nie.. TGKLAH apa sudah jadi dengan semua yg terlibat perancang KONSPIRASI 1998.. Allah s.w.t membalas perbuatn jht mereka secara CASH…di dunia…

  22. Ustazsaid says:

    Tu la bah kau En. Bajau CD yg TunM mengaku menzalimi si lembu Suci tu, CD kena edit la….hahahahah, mengapa ken atu pun kau nda tahu…siannnnn kau ni.
    Lain kali kan En. Bajau, belajar kau banyak2. aga btanya sama Saidatu Badru adik Datuk Salleh, Presiden USBO tu, pasal si Lembu Suci atu…baru kau masuk kemari. Aku bukan apa, siannn ngan kau, karang ketara banar kau atu inda tahu… macam ustaz Ramlang jua, heheh

  23. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    APA PUN DATO SERI ANWAR MENANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!REFORMASI

  24. bayumurni says:

    Jadi apa sudah komen kamu pasal di permatang pauh ni ? apa BE END dan UMNO rasakan pada peristiwa ini ?? hehehehe,,

  25. bayumurni says:

    Itu la BE END dan UMNO ni terlampau cakap besar ini lah padah nya belum menang berani mendabik dada mengatakan menar besar dengan PKR sekarn ni apa sudah jadi ??

    Padan muka oramg-oarng BE END dan UMNO yang tak tau malu yang suka menipu orang melayu,,,, Wakakakakakakakakaka,,,!!!!!

  26. Ustazsaid says:

    Salam,
    1. Tahniah Ds Anwar kerana menang PRK…jd PM. blum lg, heheh.
    2.Tahniah SPR berjaya mjlnkn PRK wpun ramai x percy…rupanya ok juga SPR ni wpun dikutuk orang pnipu.
    3. Tahniah pengundi menjlnkn t/jwb, rupanya demokrasi masih kekal subur di negara ni wpun ramai mcm x percy…
    4. Tahniah Arif Shah sebab dpt mnerima kekalahan dgn tangan tbuka, biasak la Tuk, truskn khidmat anda kpd rakyat, ko pun masih YB.
    5. Tahniah BN/UMNO, wpun kalah ko masih kekal memerintah Msia, kdudukn kerusi sama mcm sblm PRK. Sblum tlupa: BN=140 & Bukan BN=81 & Bebas=1.
    6.Ingatan kpd ahli BN/Umno. jgn mrusuh, jgn demo, jgn mganas, jgn pukul org, jgn raba punggung orang,jgn lwn polis…
    7. Kepada pengundi hantu, jangan datang lagi, klu ko dtg jg, nanti Bukan BN x boleh menang…heheh
    8. Sekian terima kasih. Jumpa lagi

  27. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Takbur RIAK SOMBONG dan ANGKUH tu lah padahnya.

  28. bayumurni says:

    1,2,3,4,5,6,7,8, Wakakakakakakakakakakakakakakakakkakakakakakkakakakkakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakakakakkakakakakakakkakakakakakkakakakakakkakakakakak,
    Kita ketawa lah sepuas-puasnya kerana kemenangan DSAI kali ini adalah kemenangan Rakyat yang telah sekian lama menderita di sebabkan oleh kuku besi dan baju besi BE END dan UMNO,,,,kekekekekekekeekekekekke,,kakakakakakkakakakakaka

  29. bayumurni says:

    Woopssss maaf mariah sampai terlebih gelihati dan ketawa terbahak-bahak,,,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: