Langkah ke Putrajaya

Langkah sudah diatur

Tangkal sudah dipasang

Musuh sudah ditawan. Mereka ketandusan senjata dalaman.

Ada musuh jadi kawan

Si lancang bicara mohon kemaafan

Si pelakon lucah menderita.

Azab seksa neraka berjambatankan sumpah!

Mana si dajal di rumahku ini?

Tarikh keramat itu kini di ambang pintu

Kenapa monyet-monyet makin baik hati?

Derma gula-gula di sana sini?

Putrajaya, lihatlah senyumanku…

Senyuman rakyat yang sakit menderita. Kini terubat😉

Perjuangan di alun-alun hasilnya permata

Mulanya cuma dipandang siring

Kini tidak lagi enteng!

 

– Lady Mariah (Penampang, Kota Kinabalu Sabah)

3rd Sept 08: 11.07pm

10 Responses to Langkah ke Putrajaya

  1. AnakMudaParlimenBatu says:

    Kalau orang bagi gula2 ambil sahaja tetapi jaga2 jangan terlebih ambil nanti kena penyakit kencing manis pula….ingat tue…..

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  2. ezreen emira says:

    hey lady mariah..
    if i don’t mistaken you’re from sabah right?

    well,there’s a campaign from some of my buddies in malaysia to wave sabah and sarawak flag.i’m not sure whether i can find some flag or not,but i keep those flags at my page.

    join me!

    http://ezreenemira.blogspot.com/2008/09/lets-wave-sabah-and-sarawak-flag.html

  3. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Jom kita tgk siapa yg kena!…heheheheheh

  4. Ustazsaid says:

    Jadik ka nda jadik ni…hasil penengoan aku macam nda berapa jadi ja ni…aik kalau nda jadi di mana kan kutaruh muka ?…jangan nda jadik la bro, mati kita bejawab sama para pyokong kita yg kemaruk udah ni….heheh

  5. ladymariah says:

    It’s not about kemaruk. We’ll gonna see what gonna happen tomorrow🙂

  6. gagakhitam says:

    mari kita kira2 sama2 menjelang hari dsai ke putrajaya.hehhe

  7. Love You says:

    KETAKUTAN: BN cuba halang pembentukan kerajaan PR. Back Bencher Club keluar arahan paksa semua MP BN hadir retreat di lokasi rahsia luar negara dari 7-19 Sept🙂

    KASI GEGAR!

  8. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Jadi ka inda tu lain cerita……….janji ada usaha….daripada melancong p luar negara… buang duit jak…huhuhuhuhu

  9. herzamie says:

    hehehe…monyet bagi gula2 kat sabah sarawak…memang monyet sungguh!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: