Wave SABAH and SARAWAK Flag!

Support this campaign!

Sabah Flag

Sabah Flag

 

Sarawak Flag

Sarawak Flag

 

The Land of Borneo

The Land of Borneo

 

Malaysian Independence Day is 16 September.And without Sabah and Sarawak, there will be no Malaysia. So Najib, don’t you ever say “Malaysians are overwhelmed accepting August 31st as National Day”, because:-

  1. There are no country named Malaysia on August 31st,1957.It was MALAYA.
  2. They changed to MALAYSIA on SEPTEMBER 16th,1963.
  3. When it was August 31st,1957,Sabah and Sarawak are still under Union Jack flag.They still sang God Save The Queen,not Negaraku.
  4. There is no Sabah or Sarawak on August 31st,1957.It was NORTH BORNEO and NORTH KALIMANTAN.

Happy 45th Merdeka Day,Malaysia!13 days to go.

Meanwhile, keep wave Sabah and Sarawak flags high.

20 Responses to Wave SABAH and SARAWAK Flag!

  1. bicarasamaawan says:

    yeah. hidup sabah serawak!!😀

  2. AnakMudaParlimenBatu says:

    Dahulu, aku tahu tarikh pembentukan Malaysia ini dengan penyertaan Sabah dan Sarawak ini di buku sejarah tetapi aku rasakan ia tidak begitu penting sangat tetapi DSAI mencadangkan cuti umum utk tarikh ini menunjukkan tarikh sesuatu yang penting. Orang di Semenanjung bagi aku perlu berterima kasih dengan rakyat di Sabah dan Sarawak dek kerana mereka kita maju seperti sekarang, buktinya kekayaan mereka disalurkan kepada kita sehingga kadang2 pemerintah lupa akan nasib rakyat Sabah dan Sarawak. Kita sepatutnya berterima kasih dengan DSAI kerana mengingatkan nasib rakyat Sabah dan Sarawak dengan mahu mengembalikan hak mereka …… SELAMAT MEYAMBUT TARIKH PEMBENTUKAN MALAYSIA BUAT SEMUA RAKYAT MALAYSIA …..

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  3. KNB says:

    Well, Ladymariah.
    Do forgive Pak Jib.
    He is still in dizziness- thinking about 16 Sept, a big slap on his face during Permatang Pauh II, owh..and yes, Rosmah.

    Haha.

  4. ustazsaid says:

    USA dbentuk oleh beberapa buah negeri, yg tahun kemasukan negeri tsebut ke Persekutuan USA berbeza2, macam jg pembentukan Persekutuan Msia. USA mgunakan satu tarikh awal kemerdekaan durang 4 Julai 1776, yg diterima hingga ke hari ni tanpa kecoh2. Di Msia, semenjak dua menjak…ringkasnya sejak kempen ‘lompat katak’ ni tarikh 16 Sept mula dihighlight. Heran kan…dulu masa jadi TPM tidak pula tfikir kepentingan 16 Sept ni ?

  5. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Dulu lain sekarang lain.. Dahulu si UMNO sekarang PKR..hahahahahahaha

  6. Ezreen Emira says:

    Ustaz,have you ever heard about USA “Klu Klux Klan”?Well,is USA land “really,really owns by White Americans”?What’s so dizzy about being white,black,chicanos or what so ever in USA?

    Ustaz,USA is my neighbor country.I know them well.Either Democrat or Republican,they were Klu Klux Klan on both side(Republican represents more).

    What is Klu Klux Klan?A racist who vocals white supremacy in USA.They burn,torture,rape other color but white.Klu Klux Klan mostly funded by big companies in America.Need I say more.Zionism.

    Well Ustaz,inequality in USA are serious matter.80 percent of black male are joining thugs and gang fights.Most of them not even going to school.In UK,they were a racist movement in skinhead society “White Power” Neo Nazi “Boneheads”,didn’t you notice that,don’t you?

    The reason why I support this idea is because of equality and dignity that UMNO leaders has owed Sabahan and Sarawakian fellows.Sabah and Sarawak produce almost 75 percent of oil and gas in Malaysia,yet both remains the poorest states in Malaysia.

    Don’t talk about USA,there were obvious inequality there.Barack Obama?Duh,he is a puppet.Talk much less work.

  7. ladymariah says:

    Ustaz Said, kempen ni bukan kempen yang dibuat oleh DS Anwar Ibrahim. Kenapa anti sangat kat DSAI ni? Kenapa setiap posting aku ni kau kaitkan dengan DSAI? Kau ni gila bayang kat DSAI ka apa?

  8. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Tu lah sindrom2 NYA…. BN takut sangat KAT DSAI.hahahhha…FOBIA sangat ngan Nuar bah diorg ni.. kasihan betul… Pa le wat.. TU lah Thinking BN skrg..hahaha.. dats Y lah diorg nak p LUAR negara….ahahhahahah

  9. Ezreen Emira says:

    Guys,relax.Jangan emo2 sangat.Fight thoughts with thoughts.Not with emotion.

    pasal tu i keluarkan fact Klu Klux Klan tu.tengok dia boleh lawan tak fact tu.Kalau x boleh,jadi la ego konon2 ustaz dia tu.Doesn’t mean dia title ustaz,kita x boleh kritik dia.

  10. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    berpijaklah pada BUMI MALAYSIA YANG NYATA wahai pemimpin2 SARKAS…BN. terimalah GELOMBANG POLITIK hasil gabungan PKR, DAP, PAS..klu betul masih mempunyai kuasa yg kuat..MASAKAN majoriti 2/3 selama ini dibangga2kn dapat dinafikan…dengan mudah…hahahahhahaha….

  11. Nami says:

    Wei ustaz..lu cerita kelakar la beb..ada ke nak banding Malaysia ngan US?Berangan la lu ni ustaz..kang kalau cakap lu poyo,cakap nanti tak berkat kutuk pemimpin agama.

    Beb,jangan la nak guna title ustaz hang tu nak tunjuk knowledge hang power.Sembang banyak.Miss Pinky Ezreen bagi fact kaw2 tu,lu boleh counter ke beb?

    Kalau takat jadi Ustaz Hadhari dok membodek,boleh bla la..Orang Sabah ngan Sarawak duduk kat rumah taraf reban ayam lu tau ke?Tak caya lu pergi Semporna,Kunak..member gua tabligh gi situ..rumah punya daif.Padahal rumah YB gila besar cam istana.

    Nak banding Malaysia ngan US?Paling munduq kat negeri2 US tu pun Alabama,takde la jauh beza ngan California atau New York.Cuba hang banding KL ngan Sabah.Jauh beza beb.

  12. Ustazsaid says:

    salam,
    dengar sini murid2 suma, kita discuss pasal hari merdeka Msia, 31 Ogos @ 16 Sept ?
    Ada kata 31 /8 – pdpt ni diterima majoriti rakyat Msia & djadikn smbutan.
    ada cakap 16/9 – dulu tarikh ni x heboh, tp tiba2 ja ada mamat tu nak jadikn tkh ni sbg hari merdeka & hari cuti seluruh negara.
    Aku banding dgn USA dr segi hari merdeka, sama mcm Msia hari merdeka negeri2 berbeza tp satu tarikh ditetapkn sbg hari merdeka, mcm kita 31/8. Itu ja murid2, yg kamurang merapu pasal klu klux klan, reban ayam, srkas, apa pasal ? Klu masih x faham, pigi skolah tadika Kg Berembang…heheh

  13. Nami says:

    alamak aii..semua orang ke ustaz?semua orang ke kata?dah hang pi percaya ngan buku sejarah kbsm tu sape suruh?

    time 31 august tu nama negara time tu MALAYA,bukan malaysia.
    jadi,tarikh kemerdekaan MALAYA,hang boleh la kata 31 august.

    habis tu,Sabah Sarawak hang nak letak mana?

  14. Ustazsaid says:

    Ni ha, satu lagi murid x faham langsung…ha ko pigi balik skolah tadika Chu Badak sana…marah aku ko ni x faham2, itu la dulu kecik tak nak ….. besar myusahkn orang…heheh

  15. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Hahahaah mare ye ustaz….TAK BAIK marah2 murid…BANYAKKN BERSABAR ye Ustaz…

    Pa pun HARI KEMERDEKAAN 31 AUGUST hanya utk MALAYA…and 16sept ialah PENUBUHAN gagasaN MALAYSIA yg terdiri daripada TANAH MELAYU, SINGAPURA SABAH DAN SARAWAK…

    papun tarikh 16SEpt dijadikan HARI KEBANGSAAN MALAYSIA… Hari KEMERDEKAAN Tanah MELAYU(MALAYA) ialah 31 august

  16. ladymariah says:

    Si Pakcik setia bah sama tu text book. Hehehehe. Besa la, percaya jak… Org2 tua malas mau membantah bah. Teda tenaga mau mempertahan. Angguk saja lor…

  17. Separatist_Force63 says:

    To the owner of this blog, from igorkomorov(at)yahoo.com, i am quiet touched by your article. There is so much that i could have agreed with your opinion especially about the date of the Independence. There is no Malaysia before 16 September 1963. August 31 1957 are for those totalitarian regime in the Peninsula. Sarawak and Sabah has been sideline and dicriminate in so many field i.e education, helathcare, development etc. It is all lie in the news, TV1, TV2(these two are goverment propaganda machine) and TV3 are always bias in the daily 8p.m news report. Our land has been rape, i.e petroleum and logging profit are mostly given to those a55hole in the Peninsula. Do you know that only 5 percent from net profit goes back to us? we have been cheated. I cannot write much, no space.

  18. Separatist_Force63 says:

    Ustazsaid you can go 2 4377. figure it out yourself 5marta55. you are not from and born in Sarawak. You dont understand the situation. I dont give a fcuk 2 you a55hole. We must make a firm move to those a55hole in the Peninisula, especially to the PM. Yo Momma so fat, she does not know how to add up 1+2….freak….

  19. jules says:

    be accurate. 16 sept is not Malaysian Independence Day. Its the formation day.

  20. suck123 says:

    sabah is cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: