Election Parlimen Pensiangan

Parlimen Pensiangan

Parlimen Pensiangan

Nampaknya kemenangan Presiden Parti Bersatu Rakyat Sabah Tan Seri Joseph Kurup bagi kerusi Parlimen Pensiangan pada pilihanraya umum 8 Mac lalu, batal dan tidak sah. 1 of the lawyer baru call tadi. Maknanya akan ada election lagi… Demam Permatang Pauh belum sembuh, kini Demam Pensiangan pulak… Hehehe. Banyak duit bah BN, steady kamu…

Kurup tidak dapat dihubungi bagi mendapatkan komen beliau. Bagaimanapun peguam yang mewakilinya Alex Decena, cakap Kurup akan mengemukakan rayuan.

Kita tunggu dalam 14 hari dari sekarang. Joseph Kurup akan buat rayuan tapi setiap persoalan undang-undang berkenaan kes ini tidak memihak kepada beliau. So, khabar angin yang menyatakan ‘Joseph Kurup sudah mulai kempen sebelum trial’  menunjukkan ada harapan untuk kita meletakkan seorang lagi MP pembangkang dari Sabah.

29 Responses to Election Parlimen Pensiangan

  1. remadel says:

    -Jadi apalagi orang-orang Pensiangan!!!!, ada election ertinya Juta-Million lah peruntukan masuk…
    -Minta Jambatan Baru, Jalan Raya Baru, Sekolah Baru, Balai Raya Baru, Elektrik Baru, Air Baru dan YB Baru!!!!…barulah baru semuanya….

  2. Watan says:

    Just wondering is 916 really going to happen? By the way, Pensiangan is as good as gone for sure BN will win and win with huge majority coz ppl in Sabah are not like those in the Peninsular even if DSAI and the gang go there campaigning. But don’t lose hope RAmadhan is full of blessings!

  3. Ezreen Emira says:

    ladyMariah,would you cover for me this election coverage?I have little knowledge about politics in Sabah.

  4. Ezreen Emira says:

    the best candidate is our Jeffrey Kitingan!

  5. ladymariah says:

    Sure, Ezreen Emira😉
    Love to do that!

  6. AnakMudaParlimenBatu says:

    Apa lagi mariah, cari seramai mana jentera parti, gempur pilihanraya kecil ini, tambahkan lagi kerusi Parlimen Pakatan Rakyat…

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  7. Nami says:

    Pinky Ezreen,
    You nak I coverage Pensiangan macam I cover Permatang Pauh hari tu susah la.Pasal I ye la,kat Penang.

    Tapi interesting gak pasal Sabah ni sekarang negeri panas.haha!Mana tau ni la masanya untuk melompat lompat haha!

    Anyway Lady Mariah,you AICers kat Sabah kan?huhu!kalau kat AIC.com/forum tu nick i nami_vader,salam2 selamat kenal..

  8. ladymariah says:

    Salam kenal saudara Nami…

  9. Ustazsaid says:

    Salam,
    aku sangat yakin dan percaya lps by election nanti, MP of Pensiangan still TS Kurup…Andipai sapa nama tu ?

  10. Nami says:

    Ustaz Said,
    kalau hang nak yakin ke,nak gi bet si TS Korup..ooppss..Kurup menang ka,tu hang punya pasai la.kalau menang pun,TS Korup..eehh..Kurup ni bukan bagi hang seketul dua sen pun..

    Kalau la Andipai x famous amos macam biskut tu pun,xpe la.Janji dia masuk bertanding.Kalau BN menang,menang la.Hang bukan dapat apa pun.

    p/s:Hai Lady Mariah..

  11. Ustazsaid says:

    Jadi En, Nami, klu BN kalah, Andipai menang…hang dapat apa, jd jutawan ? heheh

  12. ladymariah says:

    Mentaliti BN. Kalau menang pilihanraya, nak dapat duit n projek untuk diri sendiri… Hehehehe.

    p/s: Hello, Nami… Mcm hebat je konspirasi Saodah tu. Hehehehe.

  13. Tompinai says:

    kalau jeffrey bertanding.. apa kaki juga dia lawan Bernard..confirm Bernard bertanding..org pensiangan suka sma Bernard..

  14. bayumurni says:

    Sabar dulu kamu di bulan puasa ni,, tapi kalau undi pon menang juga tu PKR di sana,,hehehe,

  15. OMSABAH says:

    Pensiangan bakal milik PR !
    Nak tahu cerita ? Kurup memang direjek oleh Kawasan Pensiangan, sebab itu dia mahu menang percuma hari tu. Sekarang kalah percuma juga kan hehe.

    Aku dah raund da Pensiangan salinatan ni, memang makan habuk 100% lah.
    Ada sekali Orang Si kurup bagi ceramah di dalam kampung area Sook Nabawan Pensiangan.Orang kampung muak dengan janji “copy Paste” kurup.
    Janji buat jalan , letrik , air dan macam-macam lah.

    Heheh… Ni kali aku rasa kurup tidak akan dapat buat kempen , sebab dengar kabarnya
    Kurup tak akan tanding ,mungkin la sebab dulu orang kampung sudah tumbuk dia,
    kalau dia berani kena tumbuk lagi, na bekempen la dia.
    Tapi Kalau kurup tak tanding UMNO akan take over.🙂

    apa-apa pun orang kampung sudah becakap ” ini kali, kalau kerbau sekali pun calon yang melawan Kurup , kami akan undi itu kerbau dari c kurup.!

  16. Ustazsaid says:

    kesian org Pensiangan, nanti wakil durang di Dewan rakyat kerbau kan… kerbau cop PKR, heheh

  17. ladymariah says:

    Sengaja mau provoke kunun si Pakcik Said. Mau cakap PKR macam lembu bah tu. Pas tu nda mengaku. Kasi putar-putar lagi.

    P/s: ada org kebusungan tu kan, perut buncit macam lembu. Hik Hik Hik…

  18. bayumurni says:

    Hai,, nampaknya si Ustad ni macam tekanan jer sebelum 16 sept ni,,gelabah jer,,
    sampai lupa lak bulan ramadhan ni,,hehehehe,,

  19. Ustazsaid says:

    Hai bayumurni, lama x jumpa…ada apa 16 September ni ???? stahu aku cuti la hari tu, so jgn ko pigi bayar cukai tanah…heheh
    Ladymariah, ada aku cakap pasal lembu?…jgn buat anadaian yg bukn2, bulan posa ni, bdosa tau…

  20. MD_Murni says:

    apa mcm juga nie pemimpin PKR! mau berebut lagi bertanding sana kawasan Pansiangan, sudah2 lah bah tu Datuk Dr. Jeffery Kitingan, ko sdh kaya dan ternama kasih chance lah tu penduduk asal pansiangan dan masih muda pelapis pemimpin akan datang.

  21. Tompinai says:

    umno terus mara untuk rakyat malaysia!!!

  22. kamu ah says:

    UMNO terus maju…ba
    sy pasti UMNO menang di sana….calon UMNO sanasy dengar2 anak ketua kampung sana juga…

  23. bayumurni says:

    Sabar Ustad bulan posa ni,, aku tak mau lebih-lebih lah,,
    nanti bila habis posa baru kita rancak ye Ustad,,hehehehe

  24. bayumurni says:

    Sabar Tompinai bukan UMNO terus mara,,
    Takut nanti UMNO kena marah rakyat malaysia,,hehehe

  25. kamu ah says:

    hidup UMNO……

  26. Tompinai says:

    atuk²… yakah kamu ah..tpi kalau c bernard saja bertanding..majoriti menang besar dia tu..sa harap c bernard ba..kita tguuuuuuuuuuuuuuuu..hehe

  27. Nami says:

    haha..konspirasi saodah tu si Ezreen yang mastermind.
    saya tukang ikut je.hahaha!

  28. huguon says:

    Saat ini memang ditunggu oleh ribuan pengundi Pensiangan. Mari kita tunggu… Salam perkenalan. Dari Sabah Untuk Sabah!

  29. sabah98 says:

    kalau tiada pembangkang a.k.a pembela, confirm rakyat jadi zombies,pemimpin2 jadi yes men sama big boss.Bagi respect sikit sama PKR lah, di Pensiangan bagi PKR majority besar whoever jadi calon. UMNO tak payah masuk lah, nanti komponen lain sakit hati lagi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: