Salam Hari Malaysia…

Merdekakan kami dari penjajah tempatan itu

Merdekakan kami daripada maling-maling itu

Merdekakan kami daripada pembunuh jiwa

Merdekakan kami dari lanun bertopengkan wira

SUARA RAMAI: MERDEKA!!!

SUARA RAMAI: BEBAS!!!

Arghhh…. LEPASKAN KAMI!!!

Suara keramat kami memuji Ilahi

Dia menguji tapi memberi

SUARA RAMAI: Kuatkanlah KAMI. Lindungi perjuangan KAMI!

Salam Merdeka saudara-saudaraku…

33 Responses to Salam Hari Malaysia…

  1. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Salam Merdeka….

    Saya baru jak dr menghadirkn diri di SAMBUTAN HARI MALAYSIA di Stadium PJ…ternyata dengan kahdiran orang ramai membuktikn bahawa SAMBUTAN HARI MALAYSIA ini patut diteruskn…

    Hanya mereka2 yg tidak kenal erti DAN memahami SEJARAH sebenar tidak tau apakh yg dimaksudkn dengan TARIKH 16sept ini..
    Kehadiran Dato Anwar, Datin Azizah, Tuan Guru Hj Hadi, Lim kit siang, YB Guan Eng, Tan Sri Khalid memeriahkn lagi sambutan HARI MALAYSIA…

    Salam Merdeka ….

  2. huguon says:

    Dari Sabah Untuk Sabah!

  3. ustazsaid says:

    Hai cik lady, hari ni sudh 17/9, blum ada apa2 ka?

  4. Affuan says:

    siapa nak undi aku jadi pm sila angkat tangan.😀

  5. pm says:

    woi mana suda kerajaan baru?????16 sept tahun ni ka tahun depan????
    sembang pandai la kan……

  6. AnakMudaParlimenBatu says:

    Selamat Menyambut Hari Malaysia buat kita semua, kalau dulu aku pandang sepi, kini aku akan ambil semangat ini untuk teruskan mengingati kita hidup dalam satu bangsa Malaysia yang bersatu. HIDUP MALAYSIA …

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  7. ladymariah says:

    Sabarlah Pakcik Said…

  8. Tompinai says:

    atuk²… anwar blg 20 sept…tgguu… lagi…adesss

  9. ustazsaid says:

    sabar aja la…tunggu la 16 sept 2012 @ 16 septrmber 2013…klu sempat…heheh

  10. ustazsaid says:

    Kehadiran Dato Anwar, Datin Azizah, Tuan Guru Hj Hadi, Lim kit siang, YB Guan Eng, Tan Sri Khalid memeriahkn lagi sambutan HARI MALAYSIA…
    # Salam pakatan baju, ko pun mau jadi pnipu mcm ketua ko jugak ka? Hj Hadi mana ada datang…apa la ko ni mau kencing juga. Ko btul2 pigi sana ka ni, @ ko cakap dgn bini pigi sana tp ko mlencong ah…heheh jgn marah!!!

  11. Tompinai says:

    hehehe..tggu 2020 la ustaz..hehe..

  12. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Huhuhu..dtg lewat lah mlm tu ostat..NUAR berucap dah br sy smpi..duduk pun dkt tiang gol (cam keeper plak)hahahah….Bulan ramadhan ni manalh menipu…igtkn org tua tu dtg…hehehehe….EM ketua aku nda pernah menipu…Seorg Alamin lagi time riyawat baginda…..jgn ko ckp bukan2 sesedap rasa ko k.hehehe

  13. at least we won in terms of psychological war. they got scared to death. hehehe… it shows how scared they are with this man named Anwar Ibrahim.

  14. Najib and Abdullah. DESTROYER! God bless Malaysia.

  15. ustazsaid says:

    Cik lady, ndakan ko komen sabarlah pasal 16/9 tu, ndakan cukup mcm tu aja slps mnunggu bbulan2, @ ko msh mcari alasan…ko mesti update blog ko ni dgn entri pasal 16/9…aku tunggu!

  16. bayumurni says:

    Kalau betul berani si Paklah atau kerajaan BN,, buat lah sidang tergempar untuk usul undi tidak percaya,,

    Jangan guna ISA kalau anak jantan BE END dan Ameno,,
    Jangan lah mengatakan PR tu gimik, walhal BE EN sudah terang panik dan kronik,,

    Jangan lah si Bodolah menyerahkan kuasa menteri kewangan kepada Najib,, untuk menyelamatkan dirinya sekali gus menyelamatkan BE END dan Ameno dari ranap di muka bumi ini,,,

    Hormati bulan ramadhan bulan yang mulia ini,,,hehehehe
    kata-kata dari Paklah,,

  17. bayumurni says:

    Jika portfolio telah bertukar dengan tidak bertangungjawab,, dari menteri kewangan kepada menteri pertahanan,,
    Mariah,, berhati -hati lah dengan niat yang tersurat yang berkaitan dengan menteri pertahanan,, ada udang di sebalik batu,, tujuan pertukaran kementerian pertahanan dengan kuasa penuh,,
    memang dapat di teka percaturan politik Paklah dan BE END,,

    Bermakna kuasa ISA di dalam gengaman ?? aku harap kau faham ,,!!!

  18. Tompinai says:

    ustaz ari 6 tukar kerajaan..hehehehe..

  19. bayumurni says:

    PM enggang adakan sidang tergempar pada 23 sept ini,,
    Abdullah penakut dan bacul,, hanya tau guna ISA jer,,pada rakyat yang susah lagi miskin,,

    Pada DSAI satu tindakan yang reallistik menggunakan perang saraf pada pemimpin pembohong nombor satu negara,,

    Kalau DSAI tak ada bukti tak kan nak mencabar pada PM !!!,,

    Mari lah rakyat Malaysia kita bersatu hati kita karam kan dan kita kuburkan sekali parti BE END dan UMNO yang zalim ini,,

  20. ustazsaid says:

    oi Tompinai, bukan la, 16/9 juga tp tahun 2999, mengkali la..heheh

  21. ustazsaid says:

    Cik Bayu,
    1. ISA jer,,,pada rakyat yg susah lg miskin – bila masa pulak Teresa dan RPK ni jatuh miskin, durang ni harta btimbun, rumah pun banglo la…
    2. Kalau DSAI tak ada bukti tak kan mencabar pada PM – alahai, kalau… sama la juga, kalau Polis tak ada bukti takkan durang bawa kes liwat ke mahkamah…amacam boleh ka?

  22. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Kalau DSAI tak ada bukti tak kan mencabar pada PM – alahai, kalau… sama la juga, kalau Polis tak ada bukti takkan durang bawa kes liwat ke mahkamah…amacam boleh ka?

    Kalau stakat KES LIWAT je apalah sangat…..PERTUDUHAN pun byk berbeda..apatah maklumat pertuduhn..Bukti dan saksi perlu dibw ke mahkamah.. si penuduh (wlpun sebelum ni suka sama suka) juga patut dtg ke mahkamh.Hd Albar ckp..Penuduh yg buat laporn x pyh p mahmakah.. tapi MAIN SUKA SAMA SUKAdlm laporn polis..laporan yg ambik masa sebulan bru siap ternyata BERBEDA lagi dengan KENYATAAN sipol tu dlam isi kandungan SUMPAH LAKNAT mengatakn DIPAKSA…penyelewengan ini amat jelas dengan kertas pertuduhn pihak polis..hahaha

    sekarang rakyat HARUS TAHU siapa berbohong SIPOL ka ATAU POLIS dlm kes ini..

  23. Tompinai says:

    haiya kamurang semua org ckp kamu dgr kasi iya saja…cuba duduk diam tggu dan lihat…balik² c anwar kamu backing..time dia kes liwat dulu masuk penjara tda kamu bising²..skrg baru mo bising..apa la..time tu kamu buat apa..kamu bising² bukan buli dpt buat apa juga..

  24. ladymariah says:

    Saudara Tompinai, kami bermula dengan REFORMASI 1998…

  25. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Dulu semua org percaya sgt kat mahathir….Satu skrip drama yg complete menjatuhkn seseorg yg dianggap ble mencabarnya. .skrg rakyat mampu menilai…bukannya ikut je apa yg Radio Tipu Masyarakat Utusan Meloya dan TV3 suku tu lapor….

    REFORMASI REFORMASI!

  26. crying sabahan says:

    ustazsaid,

    minta maaf la.. tapi seteleh sa perhatikan sini kan, ko ni sa kerbau umno la..jan marah aa.
    sa urang sabah.. tapi tia akan tunduk oelh ketuanan melayu..
    bukan macam ko, umno cakap yes, ko pun cakap yes..hehe.. teda guna betul.

    kita perlukan reformasi, keluarkan UMNO dari sabah.. DSAI sajalah mampu buat sedimikian setakat ni.. sabahan tidak perlukan UMNO..Sia sabar menanti anuar jadi PM.
    puas suda sabahan kena tindas.. mungkin ko suda selesa dengan apa yg ko ada ustaz..ko kan AMINO/BE-END..

    jan mara aa.. tu sia rasa la..

  27. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Crying…USTAZ ni slh sorg perwakiln UMNO kot..Kat Bofot..heheehehhe…Nda lm lagi tu plantikn prsdn dan timbln..Ustaz ni mesti nda sokong gandingan Najib dan Tan Sri ..

  28. crying sabahan says:

    ya ba pakatan… si ustaz ni sia yakin tul ahli umno bah ni.. or ‘wanna be perwakilan umno’. hehehe..
    apa apa pun ustaz, sia respect jg la yang ko ni peminat umno..tapi ingat, sabahan kana tipu umno /bn.. puas suda sia tunggu gomen bagi kemajuan sama sabah..suda sampai masa pemerintahahn baru kita tinguk kalu dia buli buat ka tidak..

  29. pakatan BAJAU Kota Belud says:

    Crying…aku tau bha…heheheh….tapi pa le wat persidangan bln mac….pemilihan bahagian okt ni ka…ustaz mesti ready dah ngan org2 dia di beaufort kot..hehehee…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: