Selamat Tinggal White Rabbit

selamat Tinggal White Rabbit...

White Rabbit

Kalau korang memang penggemar gula-gula maka White Rabbit mungkin salah satu kegemaran anda kerana rasanya yang sedap.

Hmmm… Walaupun aku ni bukan pengemar gula-gula tegar (kerana menjaga gigiku yang tidak pernah bermasalah ini. Hehehehe) tapi White Rabbit merupakan salah satu candy kesukaanku.

Kini, semenjak dikenalpasti bahawa White Rabbit mengandungi melamine, gula-gula ini telah diharamkan di Malaysia. Time tengok TV tadi, terliur pulak aku. Hahahaha. Terbayang-bayang White Rabbit yang aku kunyah-kunyah sambil minum air sebab rasanya yang agak manis. Kini, candy kegemaranku ini tidak mungkin akan dijual lagi. Takut juga nak makan, nanti kena batu karang. Hehehehe. Selamat Tinggal White Rabbit!

8 Responses to Selamat Tinggal White Rabbit

  1. ISA PROTEST!

    Sila tandatangan surat protes untuk mendesak kerajaan agar segera membebaskan Raja Petra Kamaruddin dan semua tahanan ISA lainnya.

    Sila KLIK DI SINI untuk menandatangani surat tersebut.

    Thanks.

    razzi-media.blogspot.com

  2. KNB says:

    Aku pun suka makan candy ni.
    Patutlah otak dah fenin sikit.
    Haha.

  3. ladymariah says:

    Hahaha. Saper yg tak pernah makan candy ni eh?

  4. Gintak Gabui says:

    itu condom2 pun tidak bole pakai tau tu suma pun dari china, pakai getah saja ikat di hujung anu tu

  5. Gintak Gabui says:

    cuba bayangkan kalau condom x sdh jual?

  6. dekerinchi says:

    saya makan candy ni masa tadika lagi…hihihi…tapi mungkin masa tu kadar melamin dia terkawal….

  7. sabah98 says:

    Gula-gula white rabbit ni sepatutnya ada tertulis amaran di pembalut :
    ” Amaran oleh kerajaan China:memakan gula-gula ini membahayakan kesihatan. Mengandungi Melamine yang lebih-lebih gram. Jual pada umur 99 tahun keatas atau bagi sama rabbit-rabbit peliharaan anda sahaja.”

  8. bayauSabah says:

    aiseh gula gula favorite sia gia, adehh sia rasa diurang bubuh melamine sbb tidak pamos mcm dulu bah gia, kasi kick sikit itu rasa, but anyway , rindu juga mo makan alahai tapun po,… hahaha,
    refomasi!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: