Bapa Mertua KJ

Di akhir-akhir pemerintahan Pak Lah (satu-satunya PM Malaysia yang menggunakan gelaran nama ‘pak’) setelah membuat keputusan untuk memberi laluan kepada timbalannya untuk pemilihan presidan UMNO, terlalu banyak cakap-cakap di belakang tabir akan gelaran yang sesuai untuk beliau. Bukan sahaja bagi mereka yang di haluan kiri tetapi haluan kanan dan tengah juga mencari-cari dan meneka-neka gelaran yang bakal diberikan kepadanya.

Tunku Abdul Rahman: Bapa Kemerdekaan Negara

Abdul Razak: Bapa Pembangunan Malaysia

Hussein Onn: Bapa Penyatuan Malaysia

Mahathir a.k.a Che Det: Bapa Pemodenan Malaysia

Abdullah Badawi a.k.a Pak Lah: Bapa Mertua Khairy Jamaluddin?

Nah, ada sesiapa yang bisa meneka dan memberi cadangan gelaran kepadanya?

Kerja Kuat sehingga terlelap

Kerja Kuat sehingga terlelap tau...

3 Responses to Bapa Mertua KJ

  1. Yang terakhir tu ramai kata BIJAN(Keterbalikan nama najib)…..tapi tak mungkinlah pasal nama penuh BIJAN ialah MOHD NAJIB…………. awal nama NAJIB adalan “M” bukan “N”.

    Err………Mariah Lee nak bagi tau sikit Teori tu belum habis lagi pada huruf “A” pasal Paklah tengah buat peralihan…………..Jadi kalau nak alih Dari “A” Ke “A” lah bukan dari”A” terus Ke “N”………jadi peralihan dari “A” ke “A” of course tentulah ANWAR Ibrahim…………pastikan

    hehehe……….eh ari tu mariah pakai baju kebaya masa raya tu cantik lah rasa macam nak ngorat jerkk………..ekekeke……………Phewwitt……………..

  2. ladymariah says:

    Lee, aku tak mention nama Najib lar… Lagipun kalau permulaan nama Najib mula dgn M (mohd) Tunku Abd Rahmah pun tak mula dgn R tapi mula dgn A. Kan?

    Pasal mengorat, kat sini tak sesuai. Pegi fs, ms or fb. LOL!

  3. Tunku adalah pemula sesuatu gelombang politik…..tupasal dia start dengan R
    kalau tak dia start dengan “O”(Onn jaafar)

    jadi mintak maap pada khairy yerkk….psal d mmng tak de peluaang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: