Jom dengar lagu…

Tajuk Lagu: Seperti Para Koruptor
Penyanyi: Kumpulan Slank
Lagu & Lirik: Bimbim

Di Jakarta hari tu aku ada beli banyak (agak banyak) CD sebab diorang jual murah banget. Ini adalah salah 1 lagu yang bisa buat aku ‘ketagih’. Memang tak boring dengar lagu ni (Setakat ni la. Lama-lama mungkin boring gak kot. Hehehehe).

Walaupun liriknya adalah luahan cinta tapi tajuknya saja sudah bisa menampakkan ‘cacian’ kepada para koruptor (atau lebih dikenali sebagai orang yang makan rasuah). Best!

Oleh kerana imej yang dibawa oleh Slank agak ‘pelik’ maka diorang tak boleh masuk Malaysia tetapi aku memang suka akan lagu-lagu diorang sebab lirik agak simple tapi sedap didengar. Terdapat satu lagu yang bertajuk Orkes Sakit Hati yang mempunyai lirik seakan-akan luahan kepada kerajaan Indonesia yang suka menabur janji tetapi tidak menunaikannya.

Tak payahlah aku ulas panjang. Korang dengar la k… Kita enjoy!

4 Responses to Jom dengar lagu…

  1. nami says:

    slank memang banyak social critic..pasal tu lagu2 dia anak2 reformasi jalanan dulu suka..

    seperti para koruptor ni memang tusuk jiwa la kalau dengar..huhu!

  2. ladymariah says:

    best giler kan nami? kan? kan? hehehe.

  3. MARIAH INI ADA PESANAN DARI ……………..

    Dato’ Seri Anwar……………..

    BERSIAP SIAGA KE……PENSIANGAN

    Gesaan saya kepada pimpinan akar umbi Sabah untuk bersiap sedia di Pensiangan. Saya sempat mengadakan pertemuan tertutup dengan pimpinan gereja Sabah selain bersama peniaga Sabah disebelah malam.

    Selaku Pengurusi Perhubungan Keadilan Negeri Sabah, saya menyediakan ruang waktu lumayan mendengar pandangan dan rintihan wakil-wakil bahagian sehingga jam 1 pagi dan kemudian disambung selama 2 jam pagi tadi.

    ANWAR IBRAHIM

    JADI DI HARAP AGAR MARIAH DAPAT BUAT SATU POSTING SPECIAL UNTUK PILIHANRAYA KECIL PENSIANGAN………….

    KERUSI PAKATAN KE – 84 RASMI KALAU TAK RASMI KE – 86 + SAPP

  4. bayumurni says:

    Betul,,saya setuju, sekurang-kurangnya kalau tak pon PKR menang ada gak panas-panas di kawasan Pensiangan,
    Bukan ape, cuma kawasan Pensiangan adalah ibarat pintu masuk bagi Parti PR,
    seandainya berjaya bermakna Sabah akan mencatat sejarah baru bagi parti PR,
    akan bermula lah satu revolusi pramatang bagi parti PR di seluruh Sabah,

    Jangan bazir masa,, LAWAN TETAP LAWAN, ! ! !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: