NAJIB as PM: The End?

rosjibLihatlah pada lambaian ini. Adakah Najib akan memberikan kekuatan untuk BN terus meneraju negara?

Kita sudah melihat akan teori R.A.H.M.A.N yang sempurna dengan terlantiknya Najib sebagai Perdana Menteri yang baru. Adakah kesempurnaan teori ini menunjukkan berakhirnya pemerintahan BN (Be End)?

Selepas pemerintahan Mahathir (kini Tun) kita tahu Anwar Ibrahim yang sepatutnya menjadi PM Malaysia tetapi dek kerana kerakusan kuasa pihak tertentu, Anwar Ibrahin disingkirkan secara kejam dan disumbat ke dalam penjara bersama lebam-lebam pada matanya.

Nah, bukankah ini menjadi sumpahan kepada BN apabila peralihan kuasa A telah diganti kepada A yang lain? Jawatan yang sepatutnya disandang oleh Anwar Ibrahim telah diberikan kepada A yiang digelar Mr. Clean).

Tapi, kini kita lihat pemerintahan N (end) menunjukkan beliau mengasak bersungguh-sungguh pada masa permulaan. Sampai buat tendangan sudut dari Petaling Street. Hmmm… dia ni cukup stamina tak? Suami dia yang lambai-lambai pakai baju pink (wanita tak bertudung) boleh jadi pemain simpanan untuk teruskan perjuangan ke minit-minit terakhir tak? Boleh buat sepakan penalti tak dia ni? Atau kena belajar dari Wan Azizah?

Oh ya, sebatang sungai telah kembali jajahan BN dan mereka kata seluruh Borneo adalah taklukan mereka. Sedangkan 2 lembah di per’bukit’an Tanah Melayu menjadi milik Pakatan Rakyat. Mahathir kembali masuk BN dan berkempen di kedua-dua bukit bersama puteri baru dari Borneo. Mereka mengasak Anwar Ibrahim bertubi-tubi pada minit-minit terakhir dan Anwar cuma menjawab “its okay, don’t disturb him”…

Keputusannya, mereka kehabisan stamina kemudian bola masuk gawang sendiri. Walaupun keputusan jelas 2-1 dan mereka kalah, tapi mereka masih mendabik dada dan berkata KAMI BERKUASA. MEREKA PENGKHIANAT BANGSA. Aku di sini, cuma perhati dan mencoret untuk menyara diri. Its okay, don’t disturb them… 😉

Advertisements

2 Responses to NAJIB as PM: The End?

  1. Carlos says:

    sepatutnya jgn dulu la najib ni jadi PM. kasi slow dulu tu kes mongolia.

  2. Mie says:

    walaupun aku org phg, tapi malu bila dapt PM yg asal dr.phg buat kerja2 kotor merosakkan bangsa sendiri dan
    memalukan negara. Kes altantunya,scorpene,sukhoi dan rampasan kuasa di perak. I malaysia boleh jadi jahanam dan lingkup.
    PRU kali ini N akan jadi Zzzzzzz……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: