Too much!

Selepas PRU12 lepas, politik Malaysia mengalami perubahan. Anak muda bangkit menentang terang-terangan.

Jangan bilang kerajaan, pihak pembangkang pun sama.  Kalau dah salah, tegur saja la. Buat apa nak pilih kasih. Too much politicking, too much by election pun dah tak rasa feel kalau ada yang dah makin takutkan pilihanraya.

Tapi, kalau pilihanraya kat Sabah or Sarawak, mesti diorang dah senyum sebelum hari pembuangan undi. Hehehe. Ini barulah pilih kasih.

Whooo.. cakap pasal pilih kasih, aku ke audition program ‘Pilih Kasih’ arahan Rosyam Nor kat 1 Borneo yesterday. Aku cover story pasal audition di KK yang berakhir hari ni.

Selepas press conference aku sempat berborak dgn Erma Fatimah berkenaan industri filem Malaysia.

“Kerajaan seharusnya lebih peka dan serius dalam membantu industri perfileman Malaysia. Amat mendukacitakan apabila industri filem tidak dipandang sebagai pelaburan untuk menjana ekonomi negara,” suara kak Erma agak keras.

BAGAIMANAKAH KITA MEMBANTU INDUSTRI FILEM KITA UNTUK BERSUARA? Sekian lama mereka dipinggirkan. Karya anak seni kita terkubur tanpa nisan. Apa yang ada, cumalah coretan pada buku dan majalah hiburan.

P/S: Aku kecewa sebab tak dapat fly ke KL untuk Pesta Buku and ke Pentas 152 malam ini bersama rakan-rakan AIC mendengar amanat dari A.Samad Said. Too much work to do. Too much!

2 Responses to Too much!

  1. faizal says:

    LM,

    how many too much???
    hahaha..
    wah.. skop perjuangan LM skrg dh makin luas..
    memperjuangkan seni?..
    atau LM nak bergiat dgn seni pulak?..🙂

  2. ladymariah says:

    Hahaha. Aku cover bnyk jenis story skrg. Tu yg angin pandai berubah-ubah. Tp perjuangan tetap sama😉

    LAWAN TETAP LAWAN!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: