GERAMM lagi!

mad

Aku betul-betul GERAM dengan tindakan kerajaan menaikkan tambang bas dan teksi di seluruh negara. Sakit hati. We called V.K Liew and Rahim Bakri today. beritahu dia pasal respon dari orang awam yang merasa kenaikan tambang ini amat keterlaluan.

Jawapan mereka???

“Hal ini sudah dikaji di semua negeri dan ia adalah keputusan yang adil untuk semua pihak kerana pengusaha bas dan teksi juga memikul beban yang berat akibat kenaikan harga barang termasuk alat ganti kenderaan mereka”

Hmmm… Kalaulah diorang ni bekerja sebagai salesgirl di pasaraya ataupun tukang sapu untuk DBKK dan berpendapatan sekitar RM450 sebulan… baru diorang tahu apa itu kehidupan! Selepas kenaikan minyak pada tahun lepas, kini tambang bas dan teksi pula dinaikkan mendadak. ANDA MASIH SETUJU DAN MENYOKONG KENAIKAN INI?

Semua paper dah keluar akan pengumuman kenaikan tambang di seluruh negara.

Petikan BERNAMA: In Sabah, the non-airconditioned hire car will rise by 2.5 sen to 20.5 sen per km and the airconditioned hire car fare by 2.8 sen to 22.8 sen per km while the fare for airport taxis using cupons will increase by RM10.

The taxi fare will go up by RM5 to RM10 for the first three kilometres and by 2 sen to 12 sen for every 100 metres for the subsequent distance.

Nazri said the Cabinet approved the fare increases at its meeting on June 17.

He also said that thegovernment had outlined several improvements following the fare increase, including the use of the Global Positioning System and e-ticketing and 25 per cent fare deduction for the handicapped and people above 60.

*Nazri: Minister in Prime Minister’s Department Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

4 Responses to GERAMM lagi!

  1. faizalzainol says:

    Ini adalah hadiah atas ketewasan BN di Manik Urai, actually menang atau kalah, hadiah ini tetap akan diberikan kepada rakyat sebagai tanda mereka “sayang” kepada rakyat!

    baru-baru ini saya ada berborak dengan sekumpulan makcik cleaner saja borak2 tentang kehidupan mereka, menurut yang saya dimaklumkan, gaji mereka cuma rm450 sebulan, (saya tak pasti mereka dapat KWSP atau tidak, rasanya tidak kot) mereka kerja secara kontrak 2 tahun, kalau prestasi ok, kekal, kalau tak, ganti orang lain, kalau prestasi mantap gaji mereka akan naik rm480.

    pastu gaji mereka statik dari dulu sampai skrg, sbbnya mudah, “pertukaran pengurusan”, setiap kali tender baru keluar, maka mereka akan mendapat majikan baru, bila dapat majikan baru, gaji mereka akan turun semula kepada “gaji basic”,

    disebabkan gaji yang rendah ini, mereka buat part time kumpul sampah, kumpul tin, kotak dan macam2 lagi dan jual kepada “recycle company”. Mereka mengadu penat, tapi demi mencari sesuap nasi untuk anak2 dan untuk pendidikan anak2, mereka teruskan jugak!..

    Apalah nasib mereka dan anak2 mereka ini bila tambang teksi dan bas dinaikkan? Kerana mereka la golongan2 “utama” yang menggunakan perkhidmatan ini.
    Gaji mereka tetap statik, tapi kos sara hidup makin meningkat dari hari ke sehari…

  2. ruyom says:

    Malaysians are very naive.

    It is pretty clear that the MACC is operating like the German or Soviet secret police of the ruling party to punish opposition members.

    How more transparent can they get? We must be all completely idiots to even discuss MACC.

    Something like the MACC has to be completely independent or not in existence at all.

    This is truly outrageous, as would be the case if the Mafia ran the police force.

  3. San says:

    Barisan Nasional must be made to pay for their shameless and diabolic behaviour. They and only they are responsible for the death of the young Teoh Beng Hock.

    Why is MACC only investigating non-BN politicians who legitimately took political control of the state government from BN?

    Why is MACC not investigating any of the BN politicians against whom reports have been lodged?

    It seems obvious that the MACC and police are all lackeys and running dogs of the BN government, jumping to at their every beck and call.

    They have no self respect, no sense of right or wrong and I am ashamed and disgusted to be called Malaysian.

    The blame lies on all of us for voting the BN, for not being able to form a cohesive and united group to wrest power from the egotistic BN mob.

    Despite what they have been saying about the British, they left us a good legacy, with decent laws and a democratic system.

    The BN slowly but surely whittled away at the foundations of our nation and brought us down to this lowest of low point in Malaysia history.

    It is time for the opposition to unite under a single banner without reference to race or religion and take on the multi faceted and splintered BN.

    Anwar, Zaid, Karpal, Lim and the rest, this is a wake up call.

    Think like you are the next government. Be prepared with a list of pledges that you will introduce if you get the opportunity to form the next government.

    Put the country and its people first and let your personal party politics take a back seat for a change.

  4. vesewe says:

    If only the malays are a bit smarter, then BN won’t win. The problem is malays are too damn stupid that they keep voting for BN. I don’t know what poison BN gave to make them in this state.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: