Merry Christmas ’09

Dear readers,

May Christ bless you with all the happiness and success you deserve! Merry Christmas and Happy New Year.

Thanks for the Xmas wishes through SMS and email esp. Nilakrisna, Qunor, Siti, Mami Dayang, Aniq, Larina, Elton, Nuraisyah, Doyo, Mursalim, Carlo Garces, Cherri Avriett, Siti Mariani, Ripin Mintow, Syed Fikri, Waily, unknown numbers.

Oh ya, i was so happy bila sambutan Xmas kebangsaan akan didakan di KK pada 27 Dec tapi last minit tukar 29hb sebab Najib cannot make it on 27th.

Hahaha. Promosi banting, radio, tv, paper semua buang duit. Senang-senang saja bini si Rosmah ni cancel and tukar-tukar tarikh. Tidak hormat Xmas orang langsung. Macam la kami tiada TYT yang boleh rasmi.

Oh ya, Najib buat slogan baru. Rakyat dibelakangkan. Najib diutamakan. I tought Krismas Kebabgsaan ni sambutan untuk rakyat tapi kenapa perlu ikut jadual Najib yang last minit tu? Chisss!

Advertisements

4 Responses to Merry Christmas ’09

 1. keningaukini says:

  Merry christmas geng,,, soory lambat wish…

 2. anak malaysia says:

  sebagai pemimpin negara tentunya YAB Dato Seri Najib bin Tun Abdul Razak mempunyai jadual yang ketat.beliau bukan saja harus menguruskan negara dan rakyat,tetapi beliau juga harus menghadiri persidangan antarabangsa mewakili Malaysia.jika beliau tidak hadir dalam persidangan tersebut,Malaysia akan ketinggalan di pentas dunia.sebagai pemimpin,sudah tentulah beliau hendak memberi ucapan kepada rakyat Sabah.beliau bukanlah berucap kosong.tetepi beliau mahu menyeru dan mengajak rakyat agar sama-sama mengukuhkan perpaduan dikalangan rakyat berbilang kaum dan bekerjasama untuk membangunkan negara.sebagai rakyat Malaysia,rakyat di Sabah juga berhak mendengar dan menilai pemimpin nombor satu negara.untuk pengetahuan semua,Malaysia adalah sebuah negara Islam.tetapi setiap perayaan agama dan kaum lain diiktiraf sebagai perayaan nasional.di negara Islam yang lain,perayaan krismas dan perayaan agama lain tidak dijadikan perayaan nasional.para penganutnya hanya menya menyambut perayaan mereka sesama keluarga,jiran dan saudara mara sahaja.kita patut bersyukur kerana lahir dan membesar sebagai rakyat Malaysia kerana ada banyak keistimewaan Malaysia.buktinya tengoklah pendatang asing tanpa izin sanggup menggadai nyawa hanya untuk mencari kebahagian di Malaysia.memang diakui bahawa ada ada banyak kelemahan pada kerajaan yang memerintah sekarang.tetapi usaha sentiasa dilakukan untuk memperbaiki kelemahan tersebut.tetapi masalah bukannya boleh selesai sekelip mata.kerjasama semua pihak terutamanya rakyat amat diperlukan.penulis blog juga patut memberikan kerjasama dalam usaha tersebut.jangan hanya tahu mengkritik apatah lagi dengan bahasa yang kesat..

 3. anak malaysia says:

  selamat menyambut Hari Krismas kepada semua penganut Kristian di seluruh Malaysia.kekalkan perpaduan dikalangan rakyat berbilang agama dan kaum.sesungguhnya kita bertuah kerana lahir sebagai rakyat Malaysia.1Malaysia,rakyat didahulukan pencapaian diutamakan..

 4. faizalzainol says:

  Merry christmas LM,,, I pun nk mintak sory… sbb lambat wish… lambat sgt dh ni 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: