Adira pilihan AF 8

Bagi sesiapa yang datang menyaksikan konsert akhir AF8 semalam mesti nampak dengan jelas kan, Adira merupakan penyanyi yang sangat cantik dan berbakat besar. Dia layak memegang gelaran juara tu.

Cuma, kemenangannya di tempat ke dua kerana Shahir mempunyai lebih ramai pengundi. 43.1 peratus berbanding Adira 25.13 peratus.

Ibarat kata Shahir selepas konsert akhir, itu adalah rezeki dia…

Namun aku yakin, sekiranya Norman/KRU benar-benar menggilap Adira untuk menyanyi lagu R&B sebagaimana Maulana digilap sebagai penyanyi Jazz, aku rasa Shahrir akan tenggelam selepas kelas AF ni.

Malam tadi, kesian juga aku tengok Adira time press conference. Mentang-mentang la dia punya cakap Sabah tu pekat, kena kasi ketawa bah dia… tapi best juga la sebab dia cool saja… very humble.

Paling lucu, bila wartawan tanya adakah menjangka kemenangan di tempat ke dua, adira jawab: “Sia teda bajet pun menang. tekejut nih!”.

Hehehe. Tahniah kepada Adira kerana tidak menjadi hipokrit. Apa mau malu sama bahasa kita, kan?

To Adira: Kalau adik baca blog ni, kakak ingin memberi cadangan supaya adik jangan segan-silu minta tunjuk cara untuk berkomunikasi dari tenaga-tenaga pelajar. Itu sekadar cadangan la…

5 Responses to Adira pilihan AF 8

  1. maz says:

    ini bukti bahawa rakyat Sabah/orang Sabah tidak terpinggir.kalau Kerajaan Pusat atau mana2 pihak swasta memberi peluang yang banyak dan adil,sudah tentu orang Sabah juga Boleh Ba!!!.yang penting kita usaha!!!…MALAYSIA BOLEH!!!…SABAH BOLEH!!!…

  2. e2 says:

    cayalah adira….u mmg humble pon…
    ske giler ngan adira…truskan perjuangan

  3. wenessawenda says:

    hi…adira hebat….siapa ada musik sheet untuk piano lagu ku ada kamu by adira?…saya mahu minta untuk hari guru disekolah saya

  4. ladymariah says:

    try untuk berhubung dgn adira di adira fan page di fb.

  5. ena says:

    hai adira????????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: