Makan-makan di Thailand

Sesiapa yang pernah pergi Thailand mesti bersetuju dengan aku, makanan diorang sedaaaaaap gila!

Baru-baru ni aku bercuti di Hatyai, Thailand bersama dengan dua orang kawan aku. Kami habiskan masa dengan shopping (pakaian di sana 20-30 per cent lebih murah berbanding Malaysia) dan MAKAN.

Antara hidangan kegemaran kami adalah seperti berikut:

Asam Pedas Telur Dadar + Udang

Stim Ikan

Nasi Goreng Nanas

Tomyam Seafood

Time pulang, memang kami keberatan perut. Apart from that, beg pun berat sebab banyak beli barang. Hehehehe BEST!!!

Songkhla Beach

Shopping at Kimyong Market

Ladies… Kasut sangat murah ok…

2 Responses to Makan-makan di Thailand

  1. una-una says:

    wah sedapnyer… i pwon suker makanan thai.

  2. perjalan tetap says:

    Makanan Islam di hatyai amat mahal banyak kedai islam di sana sembelih betul dgn harga ada kedai betul2 di tengah hatyai nama 1)mariyan rest, 2)hamid rest,3)ida rest amat mahal sekali nasi goring hanya taruh kicap nampla saja dah RM6.90 tomyam campur seafood (udang kecil 4 ekor) untk 3 orng makan RM50.00 fikir sendiri lah jauhkan diri dari kedai2 trsebut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: