An interview with the Queen

Peluang menemuramah Unduk Ngadau, Bo Tiza Arthur S. Disimon pagi tadi sangat bermakna. Melihat sikap lemah lembut dan pertuturan yang lembut sungguh menyenangkan. Tidak hairanlah dia memenangi pertandingan di peringkat negeri kerana karakter dirinya yang sangat menarik. Bagi pengamatan aku sendiri, Bo Tiza sangat sopan dan sangat menghormati orang lain. Sudahlah humble, malah sangat indah budi bahasanya. Semoga Bo Tiza akan terus berpegang kepada kebaikan-kebaikan yang ada dalam dirinya sampai bila-bila. All the best, girl🙂

Hasil interview telah diterbitkan pada 5 June 2011, The Borneo Post

(Edisi Sabah)

7 Responses to An interview with the Queen

  1. tanak wagu says:

    wah…. Cantik ooo… Memang layak menang la dia ni. Apa juga la sibuk-sibuk orang mau kondem dia sedangkan memang cantik pun. Jeles bah tu yang tak puas hati tu sebab dia dah invest banyak duit untuk mistress dia tapi tak menang. Hahahaha.

  2. ladymariah says:

    aduh, betul ka tanak wagu? tak tahu pula saya. tp to be honest memang dia ni cantik and berbudi bahasa…

  3. chegu carol says:

    hi ladymariah (macam pernah saya visit blog ko yg duuulu)

    anyways, i got over to ur blog selepas baca link interview you with Bo. Nicely written and saya hampir menangis baca, knowing how deserving Bo is to the title and to be the representation of the Huminodun…

    thumbs up for the write up!

  4. ladymariah says:

    ya bah… we met at the 2008 sabahan bloggers gathering… thanks for stopping by🙂

  5. msaudreyc says:

    A well written article Mariah, I think you captured beautifully the strong family ties that the winner has with her family.

    By the way her parent and gradparents look so young!

  6. […] an interview of the winner by Mariah: Interview with the Queen 2011 (thanks yo Stallion @ Tana Dii Aki for sharing the link […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: