Latihan: Tangkap orang BERSIH

Lepas service kereta di Inanam pagi tadi, aku menuju ke ofis (Jalan Pantai KK) tapi ter’stuck’ di Tanjung Lipat kerana kesesakan lalulintas. Rupa-rupanya ada latihan untuk persediaan hari Sabtu ni Bersih Rally). Siap pakai senapang besar worrrr…. ada helicopter lagi… Takkan mau sekat orang yang menegakkan keadilan pun polis mahu practice pakai senjata?

Apa yang government kita takut sangat ni?!

Kita yang mau involve di rally tu pun sudah tahu itu adalah perhimpunan aman kenapa diorang sanggup buat sampai begitu? Sepatutunya polis mesti menjaga keamanan, bukan buat kasi panic rakyat.

Kalau latihan sampai macam tu sekali silap-silap diorang yang akan suruh orang luar provok and buat kacau, lepas tu salahkan penganjur. Hmmm macam perkara biasa… begini la juga diorang buat time di KL dulu.

 

4 Responses to Latihan: Tangkap orang BERSIH

  1. LadyBird says:

    penagih dadah, pendatang haram, kegiatan haram seperti penyeludupan dadah, minuman keras serta rokok dan banyak lagi masalah negara pun tidak ditangani sedemikian kan..hanya kerna BERSIH dorang sanggup bermati-matian buat ‘rehearsal’..syabas Msia mimang boleh!

  2. ladymariah says:

    Malaysia memang boleh. Tidak tau berapa diorang buang duit hari ni. Silap-silap Saturday nanti orang syok-syok berkumpul polis akan sembur gas pemedih mata (walaupun teda buat apa-apa yang menjejaskan keamanan).

  3. kalau keadaan sebegini berterusan dan kerap berlaku tidak hairan lah negara kita akan di label sebagai negara penganas…..kesimpulannya siapa yang berani berdepan dan lantang bersuara….silap² masuk ISA.

  4. ladymariah says:

    itu bukan negara demokrasi namanya kalau tidak boleh bersuara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: