Didi Gloria Moo Rojess ke MBC Star Audition Season 2

Anak kelahiran Daerah Tamparuli Didi Gloria Moo Rojess, atau lebih dikenali sebagai Didi Moo salah seorang daripada ahli Jade Sister akan bertolak ke Korea pada 24 September 2011 ini untuk bersaing dengan beberapa penyanyi dari serata dunia dalam MBC Star Audition Season 2.

Rancangan realiti Korea ini telah menyiarkan iklan audition melalui website Youtube, di mana Didi Moo secara rambang melihatnya dan menghantar videonya menyanyi melalui email.

Selang beberapa hari, MBC Star telah menghantar email bahawa tiket penerbangan dan hotelnya akan ditaja kerana gadis 20 tahun ini telah disenarai pendekkan dalam pertandingan tersebut.

Setelah menjadi top 5 dalam saringan di Seol Korea dalam kategori peserta antarabangsa, Didi Moo kini akan menjadi ‘the only Malaysian’ yang akan berentap ke pusingan seterusnya pada 26 September ini.

Dijangka ibunya akan menemaninya pada audition akan datang, manakala audition sebelumnya ditemani oleh kakak sulungnya dari Jade Sister.

Jika anda mempunyai tumblr, anda boleh mengikuti perkembangan Didi Moo dan kumpulannya Jade Sister melalui blog adik beradik ni di SINI.

Jade Sister selalu menyanyi dalam Bahasa Inggeris tapi mereka telah menghasilkan lagu berbahasa Melayu pada tahun lalu yang bertajuk JANJI yang boleh didapati melalui Youtube. So, maknanya audition kali ni adalah pengalaman pertama Didi Moo menyanyi solo di hadapan khalayak ramai.

Semoga Didi Moo berjaya di audution akan datang!

More story about Didi Moo, CLICK HERE!

Advertisements

One Response to Didi Gloria Moo Rojess ke MBC Star Audition Season 2

  1. […] Didi Moo, atau nama sebenarnya Didi Gloria Moo Rojess anak kelahiran Tamparuli telah membuat kejutan baru-baru ini setelah menjadi ‘the only Malaysian’ yang disenarai pendek dalam MBC Star Audition Season 2, rancangan realiti show di Korea. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: