901: Kemenangan di hati rakyat

Kes Fitnah II menyaksikan kegembiraan rakyat setelah Anwar Ibrahim diputuskan tidak bersalah pada 9 Januari 2012. Syukurlah, doa kita didengari supaya kebenaran berpihak kepada yang dianiaya.

Rasulullah SAW, bersabda, 

“Tiga orang yang do’anya dikabulkan: Do’a orang tua, musafir dan orang yang dianiaya”.

Walau bagaimanapun, mari kita mengimbas beberapa fakta Fitnah I (Pengadu bernama Azizan Abu Bakar) dan Fitnah II (Pengadu Saiful Bukhari Azlan) yang ketara persamaannya.

1. Azizan ketika itu berkata menemui PM (Mahathir) kerana kononnya Anwar amat berkuasa, sedangkan Mahathir bukannya Menteri Dalam Negeri yang boleh menghalang siasatan polis. Dalam kes Saiful, walaupun Anwar bukan lagi seorang menteri tapi dia juga berjumpa Najib (PM ketika itu) sebelum membuat laporan.

2. Azizan tidak dibawa bertemu doktor untuk diperiksa, sebaliknya disoal siasat oleh Unit Tindakan Khas (UTK). Manakala, dalam kes Saiful, dia berjumpa beberap orang doktor yang melakukan pemeriksaan awal tapi mereka mendapati tiada kesan liwat pun.

3. Polis yang mengambil keterangan Azizan berpangkat tinggi tetapi tarikh liwat tidak dapat ditentukan. Tarikh awal 1992, kondo tempat kejadian Trivolli Villa belum siap, 1994, Azizan tidak lagi bekerja dengan isteri Anwar akhirnya dipinda ke 1993. Hahahaha senang-senang saja kan? Manakala kes Saiful ni pula, polis yang memberi nasihat sebelum diambil keterangan ialah Ketua Polis Negara Musa Hassan dan Ketua Polis Melaka Rodwan Yusof. Namun Saiful terlewat 2 hari melaporkan kejadian kepada polis.

4. Azizan tidak ingat walau satu pun tarikh dia diliwat, manakala Saiful tidak dapat buktikan beliau bersama Anwar pada waktu kejadian walaupun memberikan tarikh. Gambar CCTV membuktikan Saiful cuma berada di lif dan parking kondo.

5. Paling lucu, tiada sama sekali laporan doktor ketika kes Azizan tetapi liwat tetap berlaku. Manakala, kes Saiful wujud laporan doktor menerangkan pengadu memasukkan objek plastik ke duburnya sendiri. Whatt?? LOL.

6. Pegawai untuk Azizan ialah Musa Hassan dan Rodwan Yusof, manakala penasihat kepada Saiful ialah orang yang sama, Musa Hassan dan Rodwan Yusof.

7. Ada juga fakta pelik, kerana ketika disoal peguambela, Azizan tidak ingat bila dia diliwat. Setelah beberapa kali disoal beliau memberitahu pihak polis mencadangkan tarikh tersebut (maknanya polis lebih maklum berbanding dirinya sendiri). Hahahaha. Kes si Saiful pula, dia yang sepatutnya trauma kerana diliwat diliwat membuktikan beliau lelaki sejati dengan menjalinkan hubungan mesra bersama TImbalan Pendakwaraya Farah Azlina sehingga menggoyahkan kes. Hahahaha. Kantoi la bah tu ertinya…

Walau bagaimanapun, pembebasan Anwar kali ini menguatkan keparcayaan rakyat bahawa kerajaan pemerintah telah meletakkannya di dalam situasi sedemikian kerana mahu membunuh karakter Anwar di dalam persada politik.

Nampaknya ayah Saiful masih mahu merayu untuk membawa kes ini kembali ke mahkamah, kita tengoklah sejauh mana ‘rogon’ ini berada!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: