PRU 13 pada 6 Jun 2012?

ImageAda seorang rakan aku yang bekerja sebagai guru telah memaklumkan aku bahawa ‘orang kanan’ PM datang ke sekolah mereka untuk membuat sumbangan kepada sekolah dan sekaligus meraih undi di kalangan guru-guru dengan memberikan sumbangan wang ringgit.

Ketika berbual-bual dengan guru-guru, maka terlepaslah cakapnya dan berkata pilihanraya umum ke 13 akan diadakan sempena cuti sekolah iaitu pada 9 June 2012, bersamaan hari Sabtu.

Memandangkan terdapat ura-ura PRU akan diadakan pada bulan Jun, maka tidak mustahil juga kalau tarikh ni sebagai tarikh keramat untuk mengundi pemerintah yang seterusnya.

Hari ini, perdana menteri Najib Razak akan datang ke Kota Kinabalu untuk merasmikan Minggu Saham Amanah Sabah di Likas, menguatkan lagi ‘prediction’ bahawa pilihanraya sudah dekat. Begitu juga dengan ucapan-ucapan YB di ceramah-ceramah atau function-function tertentu, masing-masing sudah agak emosi memancing undi.

Betul ataupun tidak ramalan beliau tu, persoalan aku untuk pembaca blog ini: Sudahkah anda bersedia untuk memilih pemerintah Malaysia yang baru?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: